Projekt Euro pre onkológiu minulý rok pomohol pacientom sumou takmer 22-tisíc eur

0
Eurobankovky (Autor: SITA)
  • Vďaka projektu Euro pre onkológiu Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Bratislave použila 13 023 eur. S týmito finančnými prostriedkamki je nemocnica schopná zakúpiť vysokofrekvenčný oscilátor hrudnej steny, ktorý zabezpečuje efektívne čistenie dýchacích ciest.  Prístroj je určený najmä pre chronických alebo akútnych pacientov s respiračnými komplikáciami, ale aj pre pacientov s poúrazovými stavmi. Štúdie i prax preukázali u pacientov zlepšenie vylučovania hlienov, stabilizáciu či zlepšenie pľúcnych funkcií, a taktiež zníženie výskytu pneumónií.

  • Oddeleniu detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach zamestnanci MV SR darovali 5 437 eur. Peniaze boli použité na nákup elektrických polohovateľných lôžok či na vybavenie kuchyne, kde sa pripravuje strava pre onkopacientov.

  • Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici prijala finančný dar v hodnote 3488 eur, ktorým spolufinancovali nákup zariadenia pre dynamický ohrev pacienta systémom vyhrievaných prikrývok, tiež dojčenských váh a infusomatu.

Projekt Euro pre onkológiu patrí k zmysluplným projektom, ktoré pomáhajú tam, kde je to najviac potrebné. Veríme, že finančné dary boli použité správne a projekt bude pomáhať i v nasledujúcich rokoch.

- Reklama -