SaS: Učitelia snov vrátili predvolebnú diskusiu k podstatným problémom

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Je to hlavne zásluha pedagógov, študentov a rodičov, ktorí svojou vytrvalosťou zvrátili diskusiu pred nastávajúcimi parlamentnými voľbami naspäť ku skutočne pálčivým problémom slovenskej spoločnosti. Spolu s protestujúcimi zdravotnými sestrami upozornili na systémové chyby v zdravotníctve a školstve a oprávnene žiadali ich nápravu,“ hovorí v reakcii na dnešný oznam učiteľov o ukončení štrajku Martin Poliačik, tímlíder SaS pre školstvo.

Ako vyjadrenie podpory pre učiteľov dnes zástupcovia SaS spustili webový portál Učiteľ snov. „V posledných týždňoch a mesiacoch sa postavenie učiteliek a učiteľov v slovenskej spoločnosti dostáva na prvé stránky novín a o ich ohodnotení a pracovných podmienkach diskutuje celá spoločnosť. Projekt Učiteľ snov vznikol na to, aby sme od všetkých tých čísel a štatistík na chvíľu poodstúpili a pozreli sa na stopy výnimočných učiteliek a učiteľov v našich životných príbehoch. Niektorých z nás priviedli k našej dnešnej práci, iným dodali sebavedomie pri riešení ťažkých životných situácií alebo podnietili vášeň k hudbe či umeniu trvajúcu po zvyšok života,“ píše sa na spomínanom portáli.

Expert SaS na odborné školstvo a kandidát strany Branislav Grohling dopĺňa, že dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebujeme hovoriť o učiteľoch snov. “Lebo nás motivavali, viedli, naučili všetko, čo dnes vieme a zaslúžia si vďaku.”

S poľutovaním konštatujeme, že vládna strana Smer nedokázala nájsť na problémy v zdravotníctve a školstve odpovede. „Miesto investície do zdravia ľudí a vzdelania našich detí sa premiér Robert Fico so svojou družinou rozhodli korumpovať voličov sociálnymi balíčkami v hodnote miliardy eur,“ uvádza predseda SaS Richard Sulík.

S potešením však sledujeme, že štafetu po učiteľoch a sestričkách preberajú vysokoškoláci a ich pedagógovia. „Aj Nežná revolúcia nadobudla silu na akademickej pôde,“ uzavrel Martin Poliačik.

- Reklama -