Ministerstvo obrany: V Snine ožíva zbrojársky priemysel, vznikne viac ako 400 nových pracovných miest

0
Pušky, pištole a revolvery. (Autor: youtube)

„Teší ma, že sú tu veľmi významné zárodky obnovovania výroby v meste, ktoré má dlhodobú tradíciu strojárskej výroby. Chcem oceniť, že náš partner sa rozhodol investovať a zvýšiť počet zamestnancov,“ konštatoval predseda vlády Robert Fico. „Vracia sa sem tradičná výroba, čo my plne podporujeme,“dodal.

Investícia do prevádzky v Snine zapadá do súčasnej rezortnej stratégie oživovania zbrojárskej výroby na Slovensku. Jej zásadnou etapou bol tiež vstup partnera do vojenských opravárenských podnikov v Novákoch a v Trenčíne v rokoch 2013 a 2014. Výsledkom tohto kroku bolo zníženie závislosti na zákazkách od štátu, nárast zamestnanosti a zvyšovanie platov robotníkov. „Aj pri cestách po svete urobím všetko v prospech oživujúceho sa slovenského a v tomto prípade československého zbrojárskeho priemyslu,“ povedal minister obrany Martin Glváč. „Takéto spoločné projekty sú už pripravené a spoločne by sme mohli postupne zaberať tie trhy, ktoré sme po 90tych rokoch stratili,“ uzavrel.

Prevádzka v Snine je v regióne dôležitým zamestnávateľom. Už súčasní zamestnanci si mesačne domov odnesú„vyššiu mzdu, ako je priemer v slovenskom hospodárstve,“ uviedol predseda predstavenstva ZVS holding a.s., Marián Goga.

V prevádzke sa v súčasnosti vyrábajú telá striel a munície. Po príchode investície by mal objem výroby vzrásť viac ako šesťnásobne. Štát v spoločnosti ZVS holding a.s., vlastní 50 percent akcií.

- Reklama -