Šanca: Tender v školstve: Lektor má za deň školenia dostať 1 600 eur

0
Šanca (Autor: Šanca)

Na ďalší podozrivý tender v školstve upozornila Eva Babitzová zo strany Šanca na štvrtkovej tlačovke v Prešove.

 

„Slovenská vláda tlmočí učiteľom, že viac pred voľbami nie je schopná urobiť. Pritom ministerskí úradníci veselo pokračujú v šialenom verejnom obstarávaní,“ poukázala na problém týkajúci sa verejného obstarávania Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV).

Pred Vianocami vypísal obstarávanie na „Školenie, stáže pre majstrov odborného výcviku a učiteľov odborných predmetov“, ktorého uzávierka má byť v piatok 5. februára 2016.

POŽADUJÚ PRESNÝ STROJ NA KYSNUTÉ CESTO

Eva Babitzová tvrdí, že tender bol urobený na mieru, keďže v podmienkach je presne špecifikovaný stroj na kysnuté cesto.

„O vybavení elektrodielní či kaderníctva nie je špecifikované nič. Je zrejmé, že je to vypísané na niekoho objednávku.“

To nemá byť jediný problém takmer miliónového obstarávania. Podľa podkladov sa má uskutočniť 60 trojdňových školení pre majstrov odborného výcviku.

Po odpočítaní nákladov na ubytovanie, cestovné či pomôcky vychádza podľa Babitzovej prepočtov, po odrátaní iných nákladov, suma pri školeniach na jedného lektora 1 600 eur za deň.

„Je to šialené,“ zdôrazňuje Babitzová, podľa ktorej také honoráre nedostávali ani špičkoví zahraniční konzultanti v komerčnej sfére.

CHYSTAJÚ TRESTNÉ OZNÁMENIE

Šanca zvažuje podanie ďalšieho trestného oznámenia v tejto veci.

Podľa by za peniaze z tohto tendra mohla vláda zvýšiť plat na jeden rok pre všetkých majstrov odborného výcviku na Slovensku.

- Reklama -