Lovecký (TIP): Spolupráca v politike

0
TIP (Autor: TIP)

Ale keď do nej vkročíte s vlastnou tvárou a predstúpite pred ľudí, dostane politika nový rozmer – rozmer zodpovednosti za splniteľnosť myšlienok a činov, ktoré do politiky prinášate. Učil som sa tejto zodpovednosti postupne, ako poslanec mestského zastupiteľstva v Seredi. Ale ako som už spomenul v jednom rozhovore: „V malom meste malá politika, vo veľkom meste veľká politika“. A tak som dnes v politike ako člen Strany TIP. Hlavne preto, aby som dal „tip“, ako v spoločnosti meniť veci k lepšiemu. Možno si poviete, že zas len ďalšia fráza, ale ak nie ste v dianí vecí, tak ich nemôžete meniť a posúvať.

A o čom je politika dnes? Zas si poviete, že sme pred voľbami a zas nepreberné množstvo fráz, ako „kúpiť“ voličov. Ale skúsme sa pozrieť na jednu z týchto „fráz“, ktorú máme aj v našom programe Strany TIP.

Spolupráca v politike…

Pozrime sa na to čo najjednoduchšie, optikou súčasnosti a minulosti. Dnešnej problematike utečeneckej krízy asi podľahol každý svojimi vlastnými názormi alebo rôznorodosťou názorov v tlači a médiách. Na konci toho všetkého muselo prísť slovo „spolupráca“ v tom najširšom slova zmysle. Spolupráca v politike! Za okrúhly stôl si zasadajú a ešte musia zasadnúť predstavitelia rôznych politických strán s rôznymi názormi, aby spoluprácou mohli dospieť k rozumnému riešeniu…

A tá spolupráca v dávnej minulosti? Medzi divy tohto sveta určite patria egyptské pyramídy. Asi mohli vzniknúť a určite si myslím, že ak použijem slovo spolupráca, tak je to najvýstižnejšie k ich veľkosti. Neboli by vznikli bez spolupráce všetkých, ktorí „ťahali za jeden povraz“, aby tie obrovské balvany dostali nahor.

Verím, že takýto pohľad na slovo „spolupráca“ môže zmeniť frázovitosť jedného z našich bodov volebného programu Strany TIP.

P. S.: A možno ešte jedna myšlienka pod čiarou. Konštatuje sa, že na počet obyvateľov v EÚ, býva u nás najviac ľudí vo vlastných domoch. Ak sa opäť pozrieme, ako sa to mohlo podariť, tak určite vďaka tomu, čo je našou, a nehanbím sa to povedať, našou národnou hodnotou – súdržnosť  a spolupráca hlavne u najbližších v rodine.

Skúsme takouto „ súdržnosťou a spoluprácou“ postaviť aj v politike na Slovensku nový dom, v ktorom sa nám bude dobre žiť a bývať.

- Reklama -