Šimko (ĽS Naše Slovensko): Niekto sa tu bojí Kotlebu ako čert svätenej vody

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Na minulotýždňovej tlačovej konferencii, za účasti čelných predstaviteľov politickej strany SMER-SD (predsedu Vlády SR Roberta Fica, ministra financií Petra Kažimíra a ministra vnútra Roberta Kaliňáka), minister Jahnátek vyhlásil, že v priebehu ďalších 5 rokov budú dotácie pre Banskobystrický kraj pozastavené. Ako sme sa dozvedeli, dôvod je ten, že údajne predseda BBSK Marian Kotleba na úrade zamestnal jedného ochrankára bez patričných náležitostí, pracovnej zmluvy a pod. I keď túto nepravdivú informáciu predseda BBSK Kotleba i jeho hovorca dementovali, „politický súd“ rozhodol a dotácie sa, v zmysle vyhlásenia ministra Jahnátka, pre celý kraj pozastavujú.

Predseda BBSK Kotleba však širokú verejnosť informoval, že celý prípad predložil na súd, ktorý predpokladám (v blízkej budúcnosti) po voľbách rozhodne. Nuž a je tu teraz miesto na zamyslenie. Dôvod je jasný. Údajne kvôli jednému SBS-károvi, ministerstvo pozastavilo dotácie pre celý kraj. Je vôbec korektné takéto vyhlásenie, či už zo strany pána ministra Jahnátka, či zo strany celej Vlády SR na čele s Robertom Ficom?! Nehovoriac o tom, že pán minister Jahnátek si pustil jazyk na špacír a zároveň dodal, že Banskobystrický kraj nedostane dotácie kvôli tomu, že si zvolili za župana Marian Kotlebu.

Je tu fakt na mieste otázka. Môže si minister Vlády SR dovoliť pustiť zo svojich úst takéto vyhlásenie? Mám pocit, že pán minister pozabudol na to, že Marian Kotleba bol demokraticky zvolený za Banskobystrického župana občanmi žijúcimi v tomto kraji. Alebo snáď minister Vlády SR za SMER SD nerešpektuje demokratický spôsob voľby? To po prvé. A po druhé. Pýtam sa pána ministra Jahnátk: Tie dotácie – finančné prostriedky ktoré pozastavujete po dobu 5 rokov, by mali slúžiť pre Mariana Kotlebu, jeho rodinu či členov jeho politickej strany? Veľmi sa mýli pán minister. Však tie zaasfaltované cesty, ulice, mosty, rekonštruované materské škôlky, školy a pod., na ktoré by sa finančné prostriedky použili, budú slúžiť 655 tisícom občanov nášho Banskobystrického kraja.

To si pán minister i celá Vláda SR neuvedomujú? Pán minister i celá Vláda SR si neuvedomujú ani to, že tak ako predošlé vlády sľubovali vyrovnávanie regionálnych rozdielov. A kdeže sa podeli tie sľuby? A teraz chcú pozastaviť dotácie pre kraj, kde zaznamenávame najvyššiu mieru nezamestnanosti, ba dokonca niektoré okresy sú hladovými dolinami nášho krásneho Slovenska, a to len a len preto, že si občania nášho kraja v demokratických voľbách zvolili za predsedu BBSK Mariana Kotlebu? Asi nie. Len aby stoj čo stoj očiernili predsedu Kotlebu tesne pred parlamentnými voľbami konaných dňa 5.3.2016. Páni, bojíte sa toho Kotlebu ako ČERT SVÄTENEJ VODY!

JUDr. Jozef Šimko
Poslanec BBSK a primátor Rimavskej Soboty

- Reklama -