Mikolášik (KDH): Zdravotná starostlivosť je zabezpečená, aj keď vám zrušili operáciu. Jasné?

0
Miroslav Mikolášik, poslanec EP (KDH) (Autor: SITA)

Hoci mal premiér ešte minulý týždeň pocit, že sa učiteľom dokáže „rovno pozerať do tváre, lebo by im vo vláde dali, keby mali“, zdá sa, že po predražených sifónoch a iných splachovačoch verejných peňazí to už s priamym pohľadom do učiteľských očí nevydržal. A uhol ním k starým dobrým utečencom, dúfajúc, že so sebou zase raz strhne aj pohľady Slovače, ktorá sa tak vykašle na zavreté školy a oddelenia nemocníc. Na návšteve v Nitre preto vyjadril vážne obavy nad otváracími hodinami miestnej plavárne.

„Ja nechcem, aby pán primátor musel stanovovať osobitné hodiny na plávanie pre migrantov s iným náboženstvom a osobitné hodiny na plávanie pre ostatných občanov Slovenskej republiky,“ skonštatoval. Obhajujúc tým sto miliónov, ktoré padli v poslednom čase na bezpečnosť, aby „minister vnútra neriešil problém sexuálneho obťažovania našich žien, a aby sme tu nemali nejaké teroristické útoky“. Za sto miliónov nás teda ochraňuje pred trestnými činmi ľudí, ktorí podľa informácií z úradu jeho vlastného ministra za celý čas pobytu u nás žiadny takýto čin nespáchali. „Neevidujeme žiadne delikty zo strany žiadateľov o rakúsky azyl, ktorí sú dočasne ubytovaní v zariadení v Gabčíkove,” vyhlásil totiž hovorca rezortu vnútra.

Stačí teda sedliacky rozum, aby bolo jasné, že skutočné nebezpečenstvo nehrozí na nitrianskej plavárni, ale v žilinskej a prešovskej nemocnici, kde sa najokatejšie ukazuje, že tie, doteraz podľa predsedu zdravotníckeho výboru Národnej rady nepodstatné dve percentá výpoveďami hroziacich sestier, až také nepodstatné nie sú. Hlavne, keď naozaj odišli.

Minister však napriek tomu radšej ako ruku na zmierenie, podal na ne trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy. Skonštatovali totiž, že zdravotná starostlivosť po odchode 540 z nich, nie je v niektorých nemocniciach taká, aká by mala byť. To v podstate potvrdila aj hovorkyňa žilinskej nemocnice, keď na novinársku otázku, či stačí, že k nim presunuli po dve sestry z Dolného Kubína a Trstenej, pripustila, že vedenie na tom, aby počet zdravotníkov stačil, ešte len pracuje.

Človek sa teda ani nemôže čudovať, keď, ako ukázalo televízne spravodajstvo, minister ani nevedel za čo ich to navrhol stíhať. Koniec koncov nevedel toho o aktuálnej situácii vo svojom rezorte viac. Dokázal to, keď obvinil odchádzajúce sestry, že len tak „nemorálne, neľudsky a neeticky“ opustili o polnoci lôžka svojich pacientov, pritom im to takto urobiť nakázal jeho podriadený – riaditeľ žilinskej nemocnice.

Podľa jednej zo sestier, ktoré zostali, to navyše v ich nemocnici vyzerá, „akoby ste si dali mikinu pri mínus pätnástich stupňoch a tvárili sa, že vám je teplo.“ No minister to tak robí a všetci pacienti na Slovensku, vychádzajúc z jeho tlačovky, majú tiež. Zdravotná starostlivosť je plnohodnotne zabezpečená, aj keď vám zrušili plánovanú operáciu. Jasné? Tak ako má byť sestrám jasné so zverejnených tabuliek priemerných platov, že zarábajú dosť. Ako inak odpovedať tej, ktorá hovorí, že hoci pracovala dvadsať rokov, 800 eur na výplatnej páske v živote nevidela? Že viac v štátnej kase nemáme?

To by ale firma dodávajúca osemeurové sifóny školstvu za 34-násobok nemohla len nedávno z tej istej kasy dostať na účet viac ako osem miliónov, a IT spoločnosti ktoré pripravovali pre štát portál Slovensko.sk dokonca takmer miliardu z eurofondov, hoci ich stránka funguje tak biedne, že Slovák aj naďalej behá s potvrdeniami a vyhláseniami po úradoch… A tak ďalej, a tak ďalej… .

Ak človek nechce znova počuť len nabrýzgané na utečencov, na krachujúce zdravotníctvo a podvyživené školstvo sa momentálne už radšej ani nepýtať… Prospešnejšie bude asi požičať si od žilinského riaditeľa špitála onen pamätný list sestrám a 5. marca ho pre zmenu adresovať dnešným mocným…. „Po skončení súčasného pracovného pomeru vás žiadame o opustenie pracoviska vášho zamestnávateľa….“ Tým je totiž pre vládu každý z nás. 

- Reklama -