Danko (SNS): Nadnárodné korporácie si voči nám musia plniť povinnosti!

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

Google je najväčším poskytovateľom internetovej reklamy na Slovensku – firmy cez Google preinzerujú desiatky miliónov eur. Avšak z týchto peňazí vidí Slovensko na daniach iba zlomok – a väčšina ziskov ide do írskej pobočky.

SNS dlhodobo upozorňuje, že pre riešenie problémov v zdravotníctve, školstve, sociálnom systéme či iných nevýrobných oblastiach, je nevyhnutné prijať opatrenia, ako je zvýšenie niektorých daní pre nadnárodné korporácie, obchodné reťazce, banky, či telekomunikačných operátorov – tak, ako to urobili niektoré iné krajiny Európskej únie.

SNS aj vo svojom volebnom programe navrhuje osobitné zdanenie týchto monopolov a bánk sumou 6%. Keďže zisky takýchto spoločností vo veľkej miere odchádzajú do zahraničia – hoci podnikajú na Slovensku – je nevyhnutné prijať opatrenia, aby časť ziskov zostala v Slovenskej republike a bola použitá na oblasti, ktoré treba nevyhnutne dotovať a ktoré sú dlhodobo finančne poddimenzované.

Zahraničné korporácie si zo Slovenska nemôžu urobiť finančný raj, v ktorom budú iba zarábať, ale budú sa vyhýbať povinnosti deliť sa so ziskom za svoje podnikanie u nás. Pokiaľ SNS dostane dôveru voličov v parlamentných voľbách 5. marca, bude rozhodne presadzovať vyššie uvedené opatrenia. Občania Slovenska si zaslúžia viac – občania Slovenska si zaslúžia, aby boli vnímaní nadnárodnými monopolmi ako rovnocenní partneri, nie otroci. Malo by byť úlohou každej vlády, aby toto partnerstvo pri vyjednávaniach so zahraničnými korporáciami presadila.

- Reklama -