Fecko (OĽaNO): Bezbrehú aroganciu vládnej strany je potrebné zastaviť

0
Poslanec za hnutie OĽaNO Martin Fecko (Autor: SITA)

Branislav Škripek, europoslanec za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, už niekoľko rokov vyzýva k tomu, aby sa obyvatelia Slovenska aktívne zaujímali o svoju krajinu a vyjadrovali sa k spoločenským a politickým otázkam. Aj preto spolu s kolegami z poslaneckého klubu hnutia OĽaNO plne podporujú medializované stanovisko Konferencie biskupov Slovenska k problémom v zdravotníctve.

Znakom zrelej spoločnosti je aj to, že sa osobnosti kultúrneho, spoločenského a cirkevného života vyjadrujú ku akútnym otázkam. Podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová tvrdí: „Nielen politici reprezentujú názory občanov. Je to aj cirkev, občianske združenia či platformy. Vládni predstavitelia by sa preto nemali urážať, ak sa osobnosti kriticky vyjadrujú ku stavu spoločnosti, za ktorý nesie zodpovednosť vláda.”

Presne pred rokom podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová, predseda poslaneckého klubu hnutia OĽaNO Richard Vašečka a europolanec Branislav Škripek obhajovali právo greckokatolíkov na odvysielanie kázne o referende za rodinu v plnom znení bez zostrihania.

V týchto dňoch sa Rada Konferencie biskupov Slovenska pre pastoráciu v zdravotníctve, slovami svojho predsedu biskupa Milana Lacha, zastala zdravotných sestričiek, ktoré zo zúfalstva podávajú hromadné výpovede. „Pán premiér ako aj vláda by mala skôr riešiť akútne problémy v zdravotníctve a aj v školstve a neobviňovať z politickej hry odvážneho muža, ktorý povedal len jediné: pravdu,” otvorene sa vyjadruje B. Škripek.

Predseda poslaneckého klubu R. Vašečka je spolužiakom biskupa Milana Lacha. „Vladyku Milana poznám ako múdreho muža s veľkou láskou k ľuďom, najmä tým najzraniteľnejším. V jeho vyhlásení vnímam práve túto múdrosť a lásku. Podsúvať mu čokoľvek iné pokladám za odzrkadlenie toho, ako zmýšľajú tí, čo ho obviňujú,” hovorí Richard Vašečka.

K vyjadreniam sa pripája aj poslankyňa Janka Šípošová, ktorá je známa bojom za práva politických väzňov. „Známy kresťanský aktivista a politický väzeň Silvester Krčméry povedal svojim mučiteľom počas väzby: „Vy máte v rukách moc, ale my máme pravdu.” Chcem odkázať vládnej strane, že sa raz aj hodovanie a fašiangy Smeru skončia. Záleží len od voličov. Dúfam, že si to všetci uvedomia už pri nadchádzajúcich voľbách,” apeluje J. Šípošová, ktorá dala počas svojho pôsobenia v NR SR najviac otázok vláde.

Ďalší poslanec NR SR Martin Fecko sa pridáva a ostro hovorí: „Bezbrehú aroganciu vládnej strany je potrebné zastaviť. Ak sa dnes nezastaneme utláčaných, kto bude ďalší na rade?” Branislav Škripek na záver dodáva: „Blížiace sa voľby môžu byť prelomové pre Slovensko aj na pre nasledujúce generácie. Buďme zodpovední a vyberme takých kandidátov, ktorí budú načúvať kritike osobností a nebudú sa urážať, či snažiť sa im nasadiť náhubok na ústa.”

- Reklama -