Ministerstvo: Súd vydal predbežné opatrenie, na základe ktorého nikto nemôže od sestier vymáhať pokutu 3300 eur

0
Zdravotné sestry (Autor: SITA)

Minister zdravotníctva Viliam Čislák a predseda Výboru NR SR pre zdravotníctvo Richard Raši opätovne uisťujú sestry, ktoré sa kvôli tejto pokute boja stiahnuť svoje výpovede, že tak môžu bez obáv urobiť.

Osobné oddelenia nemocníc, ktorých sa to najviac týka, čiže v Prešove a v Žiline budú dnes otvorené až do 22 hodiny.

MZ SR sa ohradzuje aj voči tvrdeniam zástupkýň sestier, že pre milión pacientov bude ohrozená zdravotná starostlivosť. Domnievame sa, že takéto vyhlásenia hraničia už aj s trestným činom šírenia poplašnej správy. Nie je nám zrejmé, odkiaľ majú funkcionárky sestier tieto údaje, ktoré prezentujú verejnosti a ani nerozumieme prečo takýmto spôsobom zaťahujú pacienta do celej situácie.

„Opätovne uisťujeme pacientov, že od pondelka je pre všetkých zabezpečená zdravotná starostlivosť a žiaden kolaps nehrozí. Výpovede sestier sa lokálne týkajú dvoch nemocníc, kde bolo a aj bude o pacienta postarané,“ povedal minister zdravotníctva Viliam Čislák.

„Treba poďakovať všetkým sestrám, ktoré sa nedali vtiahnuť do politickej kampane a ostali pri pacientovi,“ dodáva predseda výboru NR SR pre zdravotníctvo Richard Raši.

MZ SR pripomína, že za posledné 4 roky sa práve zdravotným sestrám zvýšila mzda v priemere o 192,14 EUR. Pričom od januára prichádza k ďalšiemu zvyšovaniu. Na zvýšené platy zdravotníckych pracovníkov ide 55-miliónov EUR.

Aktuálne čísla k výpovediam sestier:

?

Výpoveď?

Späť-vzatie??

Prijatie nových?

Poprad?

?0

124?

5?

?Trnava

?62

49?

14?

?Žilina

?172

43?

20?

?Prešov

?305

90?

97?

?Košice

?2

63?

15?

?Trenčín

?56

135?

20?

?Martin

?38

124?

?

?SPOLU

?635

628?

171?

 

- Reklama -