SIEŤ: Premiér už nemá právo vyhýbať sa priamemu duelu

0
Logo strany #Sieť (Autor: #Sieť)

“Občania Slovenskej republiky majú právo na priamy duel dvoch hlavných volebných súperov, predsedov Smeru a #SIETE. Mesiac pred voľbami neexistuje legitímny dôvod na to, aby sa predseda vládnej strany ďalej vyhýbal akejkoľvek diskusii so svojím hlavným volebným vyzývateľom,” píše sa v stanovisku preferenčne najsilnejšej opozičnej strany, ktoré adresovala Rozhlasu a televízii Slovenska.

#SIEŤ zároveň vyzvala Rozhlas a televíziu Slovenska, aby ako verejnoprávny vysielateľ vytvoril na takúto diskusiu priestor. “Priama konfrontácia názorov a predstáv o spravovaní krajiny subjektami s najvyššou podporou ľudí je súčasťou politickej a mediálnej kultúry v každej vyspelej demokratickej krajine. #SIEŤ od svojho vzniku pred rokom a pol nedostala príležitosť na to, aby jej predseda diskutoval s predsedom vlády, hoci je po celý ten čas preferenčne najsilnejším opozičným subjektom. Zato však premiér len na pôde RTVS sedemkrát diskutoval s predsedom Mostu, sedemkrát s predsedom KDH a jedenkrát s predsedami SDKÚ a SNS, nehovoriac o jeho šestnástich samodebatách,” poznamenala hovorkyňa Siete Karolína Ducká.

#SIEŤ odmietla aktuálne pozvanie do rozhlasovej relácie Sobotné dialógy, pretože nemieni mesiac pred voľbami svojou účasťou vytvárať alibi pre postup, rozporný s poslaním RTVS. “Účasť predsedu #SIETE by znamenala, že túto situáciu vnímame ako prirodzenú. Vnímame ju však ako škodlivú, obmedzujúcu právo občanov Slovenskej republiky na plnohodnotné informácie a ignorujúcu základný pôdorys aktuálnej politickej situácie,“ vysvetlila Ducká.

- Reklama -