Regec (SNS): Strategické podniky musia byť v rukách Slovenskej republiky

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Akoby nestačilo, že už dnes majú naše domácnosti a náš priemysel takmer najdrahšie energetické vstupy v celej Európe. Tankujeme draho, hoci máme jedny z najnižších príjmov. Máme drahý plyn, hoci sme tranzitnou krajinou. Elektrina takisto a čo ešte ak by elektrárne ovládla skupina známa svojim ťahom na maximalizáciu svojho zisku?

Slovenská národná strana presadzuje zákaz predaja a návrat rozhodujúcich podielov v strategických podnikoch do rúk štátu. Cenotvorba energií musí byť na prospech občanov. Vieme, že cena elektrickej energie je na Slovensku cca 24 % vyššia ako v Nemecku? Zisk, ktorý tieto spoločnosti vytvárajú musí byť znovu investovaný do ich rozvoja a zvyšok použitý v prospech štátneho rozpočtu. V súčasnosti je vyvážaný do zahraničia a slúži iným.

Slovenská národná strana, ak získa mandát od občanov, presadí ústavný zákon, ktorým tieto problémy vyrieši. Slovensko bude silný štát vtedy, ak bude mať navrch v súboji s nadnárodnými korporáciami a donúti ich dodržiavať pravidlá a zákony platné pre všetkých. Za tým účelom a za účelom dlhodobého rozvoja nášho hospodárstva musíme mať svoje „rodinné striebro“ vo vlastných rukách.

(Autor je predseda OR SNS Snina. Názor bol zverejnený aj v Podvihorlatských novinách.)

- Reklama -