SKOK! opätovne vyzýva poslancov podporiť mimoriadnu schôdzu k školstvu

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

SKOK! sa o zvolanie mimoriadnej schôdze pokúšal už minulý týždeň. Napriek prísľubu viacerých strán však návrh strany SKOK! nakoniec získal podporu len ôsmych poslancov. Viaceré parlamentné strany, ako Most-Híd, OĽaNO a SaS, svoju podporu predbežne prisľúbili, neskôr ju však stiahli a rozhodli sa zvolať len zasadnutie parlamentného výboru pre školstvo. Ani to sa však dodnes neuskutočnilo.

„Zvolávať zasadnutie výboru namiesto mimoriadnej schôdze bolo zo strany opozičných strán len politikárčením. Pravda je, že výbor nemá nijakú možnosť prijať opatrenia, ktoré by čo i len čiastočne naplnili požiadavky učiteľov; navyše sa dodnes ani nepodarilo uskutočniť jeho zasadnutie. Jedinou cestou, akou môžeme učiteľom pomôcť v tomto období, je zvolať mimoriadnu schôdzu,“ zdôraznil Miškov.

Podľa Juraja Miškova je zvolanie schôdze zvlášť aktuálne po výrokoch ministra školstva, z ktorých je zrejmé, že vláda sama odmieta situáciu a štrajk učiteľov riešiť, a naopak na nich útočí.

„Absolútne odmietame politikárčenie a vajatanie v tejto veci. Na dnešnej demonštrácii sa bolo predvádzať veľa politikov, ktorí však pre učiteľov nič reálne neurobili, ani nepodporili zvolanie mimoriadnej schôdze. Politika však nemá byť len o predvádzaní sa v médiách, ale o skutočných politických krokoch. Teraz všetkým ponúkame možnosť na reparát, možnosť ukázať, že sú pre učiteľov aj ochotní niečo urobiť a prerušiť svojvoľné parlamentné prázdniny,“ povedal Miškov.

Miškov zároveň zdôraznil, že jeho cieľom je, aby mimoriadna schôdza nebola len aktivitou SKOK!-u ako jedinej strany, ale aby medzi predkladateľmi návrhu boli zástupcovia všetkých politických strán, ktoré zvolanie mimoriadnej schôdze podporili.

- Reklama -