SKOK! podporuje štrajk učiteľov a rešpektuje žiadosť o jeho nepolitizovanie

0
Predseda strany SKOK! Juraj Miškov (Autor: SITA)

Predseda strany SKOK! Juraj Miškov, ani ďalší poslanci strany SKOK!, rešpektujú žiadosť mnohých učiteľov o nepolitizáciu štrajku, a dnešnej demonštrácie učiteľov na námestí SNP sa preto osobne nezúčastnia.

„Na dnešnú demonštráciu sa určite príde predvádzať veľa politikov, ktorí pre školstvo celé roky nič poriadne neurobili. Budú sa pretŕčať pred kamerami, pretvarovať sa, že im na školstve záleží. Pravda sa však ukázala minulý týždeň, keď sa pod zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k školstvu, ktorú sme iniciovali na základe požiadaviek samotných pedagógov, podpísali len poslanci SKOK!-u a štyria nezávislí. Všetkým ostatným, vrátane celej opozície z OĽaNO, SaS, Siete, Mostu a KDH, boli učitelia ukradnutí a zvolanie schôdze NR SR, ktorá jediná môže prijať zákony a riešenia, ignorovali. Ako vždy, v deň D uprednostnili politikárčenie pred záujmami učiteľov,“ povedal Miškov.

Miškov považuje štrajkujúcich učiteľov za hrdinov, ktorí čelia nátlaku zo strany vlády i časti svojho okolia. „Viem, že mnohým z učiteľov sa vyhrážali, priamo či nepriamo, na mnohých bol vytváraný nátlak, aby sa do štrajku nezapojili. Odkazujem tým, ktorí štrajkujú: Buďte na seba hrdí. Nepodľahnite nátlaku a bossingu na škole. Nerobíte to pre seba, ale budúcnosť Slovenska, pre deti všetkých z nás. Vzdelanie musí byť prioritou. Ako rodič vám fandím,“ povedal Miškov.

Podľa poslanca Martina Chrena je pre SKOK! školstvo najvyššou prioritou, spolu s tvorbou pracovných miest a zvyšovaním čistých platov Slovákov. „Na kandidátke máme najviac pedagógov a odborníkov na školstvo. SKOK! je jediná strana, ktorá nielen presadzuje zvýšenie odmeňovania učiteľov a kvality vzdelávania, ale jasne vyčíslila aj úspory v štátnom rozpočte, z ktorých to financovať. Nedávame prázdne sľuby, ale skutočné riešenia,“ uzavrel Chren.

- Reklama -