Most-Híd podporuje štrajk učiteľov

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Strana Most-Híd sa pokúšala kontaktovať štrajkový výbor za účelom návrhu postupu, ktorý by podľa nášho názoru riešil problém školstva, vrátane odmeňovania učiteľov a pedagogických pracovníkov účinnejšie.  Most-Híd je presvedčený, že základným problémom nielen školstva, ale aj celej krajiny je absencia dlhodobej vízie. „Musíme dať nášmu školstvu, takú víziu, ktorá vzíde z širokej celospoločenskej zhody naprieč celým politickým spektrom. A jediným ukazovateľom úspešnosti vlády a ministrov musí byť fakt, ako napĺňajú túto víziu.  Takáto vízia by mala byť  trvalým kurzom pozitívnych zmien v školstve v záujme skvalitnenia celého systému a jeho jednotlivých súčastí – vrátane odmeňovania učiteľov,“ uviedol predseda strany Béla Bugár.

Most-Híd je presvedčený o nutnosti rýchlej, ale zmysluplnej reakcie na dlhotrvajúce problémy školstva, ktoré sú zapríčinené absenciou systémových zmien a krokov. „Preto sme iniciovali zvolanie školského výboru parlamentu. Jedným z ďalších možných riešení, aj vzhľadom na blížiace sa voľby je záväzok politických strán ako jednu z priorít budúcej vlády presadiť komplexný Zákon o financovaní a rozvoji vedy a školstva na Slovensku do roku 2030,“ pomenoval ďalšie možné kroky Béla Bugár.

Pre Most-Híd  je veľkou výzvou aj riešenie problémov národnostných a málotriednych škôl, z ktorých mnohé zápasia s existenčnými a finančnými problémami. Ich problémy nevyriešia predvolebné dary zo zahraničia. Most-Híd má pripravené systematické riešenia, ktoré už predložil odbornej verejnosti. Jedná sa o systém tzv. centrálnych škôl, resp. o systém školských autobusov. Tak isto sme presvedčení, že vzhľadom na špecifické postavenie národnostných málotriednych škôl, by tieto mali byť vyňaté z kvótového systému. K príprave spomínaného zákona chce strana Most-Híd prispieť spolu so svojou širokou odbornou základňou.

- Reklama -