Danko (SNS): Slovensko môže byť krajinou tisícich prameňov

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

Len by sme sa o túto oblasť mali viac starať a rozvíjať ju, povedal predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko na tlačovej besede v sobotu 23. januára v obci pri Banskej Bystrici.

Pramene súvisia s rozvojom kúpeľníctva, ktoré má dlhoročnú tradíciu na území Slovenska, ale ktoré by potrebovalo väčšiu pomoc štátu pre svoj rozvoj. ,,Slovensko malo kedysi okolo stovky kúpeľov, dnes ich je ani nie tretina,“ konštatoval Andrej Danko. ,,Plačeme, že nemáme more, ale pritom tu máme iné, vzácne more prameňov. Ich správnym využitím a rozvojom infraštruktúry okolo nich by sa mohol rozvíjať cestovný ruch, vytvorili by sa nové pracovné miesta. To je potrebné najmä v regiónoch, kde je vysoká nezamestnanosť – ako napríklad tu v Bansobystrickom kraji. Pramene sú totiž rovnomerne po celom Slovensku,“ dodal predseda SNS.

SNS má ako jediná strana vo svojom volebnom programe aj rozvoj kúpeľníctva na Slovensku. Táto oblasť má obrovský potenciál. ,,Lenže my sme už aj to, čo existovalo, nechali schátrať,“ poznamenal predseda SNS. Uviedol, že zariadenia pôsobiace v kúpeľníctve by potrebovali investičné stimuly od štátu, zníženie daňového zaťaženia, nové predpisy ohľadom geotermálnych vrtov a pod. SNS napr. navrhuje znížiť DPH na úroveň 10 percent na služby v kúpeľníctve a cestovnom ruchu vôbec.

Tlačová beseda sa konala po zasadnutí rozšíreného Predsedníctva SNS za účasti kandidátov do NR SR v marcových parlamentných voľbách. Predsedníctvo konštatovalo pripravenosť strany na voľby a zaoberalo sa technickými otázkami kampane. Slovenská národná strana je pritom jednou z najúspešnejších strán – ak nie vôbec najúspešnejšou – ohľadom obsadzovania volebných komisií: Za SNS je už obsadených 98 percent komisií. Predsedníctvo SNS zároveň prijalo ďalších nových členov – tým sa počet členov strany zvýšil už na 6300.

- Reklama -