Miškov (SKOK!): Procházka a pravicové strany sa musia prestať vykrúcať

0
Predseda strany SKOK! Juraj Miškov (Autor: SITA)

Podľa Miškova by mali všetci pravicoví politici jasne povedať čo, ako a s kým, chcú po voľbách dosiahnuť. SKOK! sa podľa neho bude sústrediť na presadenie svojho plánu Singapur zameraného na tvorbu pracovných miest a zvyšovanie platov, ktorý je ochotný presadiť s akýmkoľvek víťazom volieb, vrátane SMER-u.

Pravda je taká, že každá strana a politik, by mali jasne, stručne a zrozumiteľne ľuďom povedať, čo, ako a s kým chcú po voľbách dosiahnuť. Podľa Juraja Miškova však Radoslav Procházka tento víkend predviedol smutné divadlo, keď najprv cez víkend v rozhovore vyhlásil, že šanca na koalíciu so SMER-om je takmer nulová, potom v nedeľu na plese vyhlásil, že pôjde do koalície so SMER-om, aby to hneď za 2 hodiny na Facebooku prekrúcal, že je to vystrihnuté z kontextu, že o pol 2 na plese sa také vyjadrenia nedávajú.

„Sami ľudia mu do komentárov k jeho statusu písali, nech už sa konečne vyjadrí jasne a zrozumiteľne a nech nezmätkuje. Ako chce po voľbách splniť, čo sľubuje? A s kým? Prečo sa vykrúca? Pýtam sa pána Procházku, prečo si ľudí neváži dostatočne na to, aby im úprimne povedal, čo a s kým chce vlastne po voľbách dosiahnuť,“ povedal na tlačovej konferencii Miškov. Tú zvolal práve k téme možného povolebného vývoja. „Ja sa nechcem vykrúcať, ako pán Procházka a ostatní. Rád vám poviem čo, ako a s kým chceme po voľbách dosiahnuť.“

SKOK! sľubuje riešiť prácu

Podľa SKOK!-u sú najdôležitejšími problémami ľudí nezamestnanosť, nízke platy a situácia mladých ľudí. Každý tretí mladý človek je bez práce, každý druhý chce zo Slovenska odísť. A pritom – pre budúcnosť Slovenska je každý z nich mimoriadne dôležitý.

„Ako minister hospodárstva som v roku 2010, spustil projekt Singapur – 100 rýchlych, efektívnych a hlavne merateľných riešení, ako zlepšiť hospodárstvo tak, aby rástol počet pracovných miest a s nimi aj platy. Aj keď sa podarilo zrealizovať iba tretinu opatrení, za rok a pol vzniklo 54 000 nových pracovných miest, malí podnikatelia a živnostníci mali menej papierovačiek, viac času a peňazí na investície do nových miest a do platov,“ dodal Miškov. Dokonca aj nová vláda SMER-u po roku 2012 v niektorých opatreniach pokračovala – napr. obnova hradov a budovanie klientskych centier v štátnej správe.

S plánom Singapur ide SKOK! aj do týchto volieb – ide o 100 opatrení, ktoré rýchlo a efektívne riešia nezamestnanosť, nízke platy, byrokraciu a podnikateľské prostredia. Zároveň riešia základné problémy mladých ľudí, z ktorých tretina nemá prácu a viac ako polovica nemá na vlastné bývanie. Máme riešenie, kompetentný plán, aj schopných ľudí, ktorí ho vedia realizovať.

Ako a s kým to chce SKOK! dosiahnuť

V dnešnej kampani sme svedkami smutno-smiešneho predstavenia, keď ani jeden z pravicových lídrov nemá toľko guráže, povedať ľuďom pravdu. My si však ľudí vážime a podľa nás si zaslúžia počuť pravdu: „Pravdou je, že tieto voľby nebudú o tom, či vyhrá ľavica alebo pravica, nebudú súbojom červenej a modrej. Dnes je už asi každému jasné, že voľby vyhrá SMER a o osude krajiny a riešeniach problémov bude teda rozhodovať ako víťaz volieb alebo koalícia zostavená ním. Jedinou nezodpovedanou otázkou tak ostáva, kto s nimi vstúpi do koalície a bude mať možnosť riešiť problémy ľudí lepšie, ako to v koalícii so SMER-om dokáže niekto iný. Pravdou je, že ľudí nezaujíma politika, hašterenia pravice a ľavice už majú plné zuby. Po 20 rokoch politikom jednoducho neveria a jediné, čo ich zaujíma je, kedy budú mať slušnú prácu a plat,“ povedal na tlačovej konferencii Juraj Miškov. Podľa Miškova musia strany, ktoré  chcú ľuďom naozaj pomôcť, ktoré chcú reálne presadzovať dobré riešenia, a ktorým nejde iba o fleky v parlamente, byť pripravení akceptovať vôľu voličov.

„Ak ľudia rozhodnú o víťazovi volieb a tento víťaz volieb dostane mandát na zostavenie vlády, musíme byť pripravení s ním spolupracovať a ponúknuť mu náš plán tvorby nových pracovných miest, zvyšovania platov a zlepšovania situácie mladých ľudí. Náš plán Singapur je jednoduchý, jasný, merateľný a nedáva nám ani najmenšiu šancu vyhovárať sa – voliči si veľmi rýchlo ohodnotia na základe výsledkov, nie ideológie a rečí. SKOK! sme nezaložili, aby sme sedeli v opozícii na zadku. Chceme dostať možnosť realizovať náš program a naše opatrenia. A preto je podľa nás fér ľuďom povedať, ako to chceme dosiahnuť,“ dodal Miškov.

„Politici nás už 20 rokov nútia vyberať si medzi pravicou a ľavicou – naša ekonomika je vďaka tomu tam, kde je a väčšina najväčších problémov krajiny je nevyriešených. Je načase pomenovať veci pravým menom. Dnešná pravica je v ruinách, neschopná ponúknuť nič viac okrem prázdnych sľubov. Z pravice nie je úprimná ani jedna strana. Sú tam strany ako Sieť, KDH a Most, ktoré nedokážu pravdivo odpovedať na otázku, či pôjdu do koalície so SMER-om. Pritom každý vie, že do tej koalície chcú ísť. Na druhej strane, sú tu OĽANO-NOVA a SaS, ktoré jasne hovoria, že ich jedinou ambíciou je stráviť ďalšie štyri roky v opozícii. Z nej ale nič nepresadia a ich volebné programy sú tak len obyčajným zdrapom papiera,“ doplnil poslanec NR SR za SKOK! Daniel Krajcer.

SKOK! vyzýva všetky strany, najmä Sieť, KDH, Most, aby úprimne, jasne, bez vykrúcania povedali, či hovoria koalícii so SMER-om áno alebo nie. A ak nie, ako a s kým chcú dosiahnuť to, čo sľubujú, ak SMER vyhrá.

- Reklama -