SaS: Za nepokojmi v školstve nie je opozícia, ale Smer-SD

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Slovenské školstvo sa dostalo do područia  štátneho dirigizmu, byrokracie a nedokáže sa bez razantného impulzu vlády dostať z prežitých schém, aby dokázalo pripravovať mladých ľudí na život v 21. storočí.  Vláda Roberta Fica počas svojich dvoch volebných období v rozvoji systému vzdelávania trestuhodne zlyhala a dnes čelí dôsledkom v podobe narastajúcej nespokojnosti učiteľov,“ hovorí predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.  

Musíme sa tvrdo ohradiť voči výrokom predsedu vlády Roberta Fica, že štrajková pohotovosť učiteľov je nejaká opozičná aktivita. „Je to z jeho strany len ďalšia politická manipulácia, ktorou chce občanom zapchať oči a uši pred oprávnenými požiadavkami učiteľov. S rovnakým dešpektom prijímame jeho tvrdenie, že priemerný plat učiteľa je dnes vyšší ako priemerný zárobok v národnom hospodárstve. Je to len zavadzajúce žonglovanie s číslami, ktoré nepotvrdzujú ani odborníci samotného rezortu školstva,“ dodáva poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre školstvo Martin Poliačik.

Opakuje sa tak osvedčený postup, ktorý  predseda vlády Fico používa vo chvíli, keď mu spoločenské problémy, ktoré sám čiastočne spôsobil, prerastajú cez hlavu. Z Ficovej hystérie však ani náhodou nevyplýva, že problémy školstva sú neriešiteľné a požiadavky učiteľov nesplniteľné.

„Sme presvedčení, že východisko existuje. Strana SaS vo svojom volebnom programe  ponúka verejnosti komplexnú zmenu. Jej výsledkom bude moderný vzdelávací systém, ktorý dokáže pripraviť mládež na výzvy doby kultivovaním ich intelektuálnych zručností i mravných postojov. Jeho nevyhnutným predpokladom je dôstojné postavenie pedagogických pracovníkov v spoločnosti a tomu adekvátne materiálne ocenenie,“ uzatvára Poliačik.

- Reklama -