SKOK! navrhuje mimoriadnu schôdzu parlamentu k školstvu

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„Problémy školstva a odmeňovania učiteľov boli dlhodobo odkladané a vyústili až do štrajkovej pohotovosti tento mesiac. Parlament nemá prázdniny a nie je dôvod, aby poslanci nepracovali. Naopak, je dôležité, aby hľadali riešenia problémov, ktoré sú akútne,“ povedal predseda strany SKOK! Juraj Miškov.

Poslanec NR SR a predseda strany SKOK! Juraj Miškov sa preto obrátil listom na predsedov všetkých parlamentných klubov, vrátane strany Smer. Podľa jeho slov nejde o opozičnú aktivitu, ale o skutočnú snahu hľadať riešenie problémov, ktoré môžu vyústiť do oprávneného štrajku učiteľov.

„Vláda priznáva, že má v rozpočte na tento rok dostatočné rezervy. Dúfame teda, že sa nám podarí získať podporu pre mimoriadnu schôdzu a dohodnúť sa na využití týchto zdrojov v prospech zlepšenia slovenského školstva,“ hovorí poslanec Daniel Krajcer.

Na reakciu poslaneckých klubov budú poslanci strany SKOK! čakať do začiatku budúceho týždňa. 

 

Znenie listu, ktorým poslanci strany SKOK! oslovili predsedov všetkých poslaneckých klubov v NR SR:

 Vážený pán predseda poslaneckého klubu, 

V mene poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za Slovenskú občiansku koalíciu (SKOK!) sa na Vás obraciam so žiadosťou o podporu zvolania mimoriadnej schôdze NR SR k riešeniu problémov školstva a aktuálne hroziaceho štrajku učiteľov.

Cieľom schôdze má byť hľadanie riešenia a dohody na dlhodobo odkladaných problémov školstva, ktoré vyústili do akútnej hrozby štrajkovej pohotovosti a štrajku pedagogických zamestnancov.

Blížiace sa parlamentné voľby nie sú dôvodom na to, aby mal parlament a jeho poslanci prázdniny. Diskusia na túto aktuálnu tému môže pomôcť nájsť riešenia na problémy, ktoré trápia nielen učiteľov, ale aj žiakov a ich rodičov.

Prosím Vás o čo najskoršiu odpoveď. Dúfam, že sa dokážeme spojiť na hľadaní riešení problémov, ktoré spájajú všetkých ľudí na Slovensku.

S pozdravom,  

Juraj Miškov

- Reklama -