Závacká (PD): Ľudia by už na ulici nemali zomierať

0
PRIAMA DEMOKRACIA (Autor: PRIAMA DEMOKRACIA)

Bezdomovci zomierajú na ulici, a to by podľa neho nemali. Mesto by si malo zabezpečiť  auto, ktoré by najmä v zimných mesiacoch chodilo po uliciach a zbieralo ich. Stačila by vykúrená mietnosť, kde by na noc prespali. Záviselo by to podľa toho či sú alebo nie sú opití. Charitatívne zariadenia sú preplnené, a právom tam nepovolia ľuďom pod vplyvom alkoholu vstup. A čo s takými , čo sú pod vplyvom alkoholu? Veľa bezdomovcov sa opije tak, že upadnú až do bezvedomia. Skôr by to mali byť zariadenia, kde by opitý jedinec bol sám oddelený od iného opilca.

Ak existuje množstvo útulkov pre psov, mačky a iné zvieratá, tak logicky by mali existovať aj útulky pre bezdomovcov, či už opitých alebo triezvych. Ľudský život má väčšiu cenu ako má život zvieraťa. V starovekom Egypte boli zvieratá povýšené na božstvá, a kto zabil krokodíla, mačku, tak ten prišiel o život. Ale zrejme vtedy mali ľudia viac rozumu ako teraz. Zostali po nich stavby, ktoré vytrvali cez tisícročia. Kým naše nové majú životnosť pár desaťročí.

V dnešnej dobe je veľa bezdomovcov, ktorí sa na ulici ocitli bez vlastnej viny. Prišli o prácu – mobbing, oklamaní, exekúcia.

JUDr. Mária Ritomská, poslankyňa NR SR má pár bodov na takúto tému vo svojom programe:

– ochrana slabých a poškodených občanov

– zákaz úradného prenasledovania sociálne slabých občanov ako sú nezamestnaní, bezdomovci

– pre neprispôsobivých občanov nové, účelné a dôstojné riešenia

– všetky nové riešienia obohatia systém o úctihodný život všetkých občanov tak, aby nikto netrpel ústrkmi a poníženiami a zároveň, aby boli všetci spokojní. Aby nikto tak povediac, nežil pod mostom. 

- Reklama -