Novotný (Šanca): Krízový stav pred dverami

0
Podpredseda strany Šanca Viliam Novotný (Autor: SITA)

SMER tak svojou aroganciou vedie mnohé nemocnice do krízového stavu. Výpovedná lehota takmer 700 sestier sa skončí o necelé tri týždne.

Zodpovednosť za krízový stav v prešovskej nemocnici nesie minister zdravotníctva Viliam Čislák. Navrhol a presadil zákon, ktorý sestrám v štátnych nemocniciach garantuje v priemere o 100 Eur nižšie platy, než aké v skutočnosti už dosiahli a nijako nerieši odstupňovanie odmeňovania podľa odpracovaných rokov, čo bola ich zásadná požiadavka.

Nikoho preto nemôže prekvapiť, že zdravotným sestrám došla trpezlivosť. Hromadné práceneschopnosti sú len predzvesťou problémov, ktoré doľahnú na nemocnice po uplynutí výpovedných lehôt.

Minister aj hovorkyňa prešovskej nemocnice hovoria o „riešeniach“ – spájanie oddelení, presúvanie pacientov do iných nemocníc. Sú to však riešenia na úkor pacientov.

Prečo majú znovu pre neschopnosť SMERu riadiť zdravotníctvo trpieť pacienti?

Vyzývam ministra Čisláka, aby nestrácal čas a robil to, o čo som ho žiadal od leta – konečne rokoval so sestrami. Iba dohoda so sestrami môže zabrániť hroziacemu krízovému stavu v slovenských nemocniciach.

- Reklama -