Kotleba (ĽS Naše Slovensko): Prestaňme sa hanbiť za Ježiša Krista!

0
Marian Kotleba (Autor: Peter Števkov)

Tie nás učia, že keď sa priblížime k Bohu, nadobudneme väčšiu svätosť a vložíme do Neho svoju vieru, život začne dávať väčší zmysel a bude naplnený. Písmo Sväté znázorňuje, že naša odmena nemusí byť okamžitá, no ak máme vieru v Boha skrze Ježiša Krista, stále môžeme získať vnútorný pokoj a pocit zmysluplnosti hoci aj v našom trápení. A aj keď nemusíme získať tieto dary hneď, určite na nás čakajú a Boh tento prísľub vyplní. Boh si všíma a počúva svojich verných. Slová svätého Evanjelia hovoria jasnou rečou: Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý kto prosí dostane, a kto hľadá nájde, a kto klope tomu otvoria.

Pri týchto slovách večnej Pravdy si, bratia a sestry, spomeňme na slová a činy, ktoré v priebehu svojho celoživotného poslania, ale hlavne posledných dní, verejne vyslovil predseda a volebný líder Ľudovej Strany Naše Slovensko – Marian Kotleba. Tento bez akéhokoľvek zaváhania postavil na najvyšší piedestál Boha a službu národu. Slovami Prestaňme sa hanbiť za Ježiša Krista, mnohým otvoril oči, ale aj mnohým zatvoril ústa.

Čo viac môže človek povedať? V tejto jednej vyslovenej vete je vyjadrená hlboká morálna filozofia nie len samotného Mariana Kotlebu, ale aj všetkých ostatných kandidátov Ľudovej Strany Naše Slovensko, ktorí sa uchádzajú o dôveru voličov v nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

Prestaňme sa hanbiť za Ježiša Krista. Priame, pravdivé, úprimné a bez okolkov. Vyslovené tak, ako dlhé roky poznám Mariana Kotlebu, slová, ktoré žiadnu hlbšiu analýzu nepotrebujú. Samozrejme, že samotná a konkrétna politická činnosť má omnoho viac odtieňov, problémov, skutkov. Ale ako povedal významný kresťanský filozof a spisovateľ A.W. Tozer: “Nesmieme klamať samých seba – Ježiš nenávidel hriech. Moderní kresťania nadobudli vplyvom prostredia falošné presvedčenie, že ak chceme byť dobrými kresťanmi, musíme byť schopní ticho priasť (ako mačky) a akceptovať všetko, čo sa deje vôkol a to s kresťanskou toleranciou a pochopením. Práve naopak! Musíme prejaviť horlivé nadšenie pre vieru v Ježiša Krista a hájiť Pravdu, pod čo spadá aj oponovanie nespravodlivosti hlbokým silným odporom.”

Nespravodlivosť je v rôznych formách na dennom poriadku v našej slovenskej spoločnosti. Dutých fráz opozeraných politikov sú plné ulice, kričia na nás zo všetkých reklamných plôch po celom Slovensku. Preto sa na záver, slovenský volič, pýtam: Slovenský volič, opäť naletíš? Opäť odovzdáš svoj hlas tým, ktorí Ťa roky ohlupujú, ale Ty máš pocit, že svojim hlasom sa zúčastňuješ riadenia vecí verejných, aj keď to už o pár týždňov hlboko oľutuješ? Neboj sa slovenský volič. Ľudová Strana Naše Slovensko, ktorej svoj hlas odovzdáš, do poslednej litery naplní svoj volebný program a ciele, s ktorými sa uchádza o Tvoju priazeň. Tvoj hlas neprepadne. Slovenský volič ver, že pred Tvojim marcovým hlasovaním sa už dnes mnohým parlamentným matuzalemom istá časť tela sťahuje a oči majú vypúlené od strachu. Neboj sa slovenský volič!

- Reklama -