Grék (KSS): Moc kapitálu nespácha samovraždu

0
KSS (Autor: KSS)

yNie je preto náhoda, že sme svedkami skutočne drzej ekonomickej vojny bohatých proti chudobným. Pochopil to, okrem mnoho iných i britský historik Eric Hobsbawm, keď povedal: „Ekonomický a politický liberalizmus, buď jednotlivo či v kombinácii, nemôže poskytnúť riešenie problémov 21. storočia. Opäť nastal čas, kedy je nutné brať Marxa vážne.“

Proti nespravodlivosti vo svete, jednoznačne bojujú komunisti. Preto je proti nim vedený sústavný a neľútostný boj. Nie je to nič nové! História pozná nemálo takých prípadov! Výstižne  to vyjadril aj  E. Honecker, ktorý pred súdom v Berlíne v roku 1992 vyhlásil: „Moja situácia v tomto procese nie je neobvyklá. Nemecký právny štát už obžaloval a odsúdil Karola Marxa, Alexandra Bebela, Karla Liebknechta a mnohých iných socialistov a komunistov… Právny štát SRN nie je štátom práva, ale štátom pravice. Mnohí časom pochopia a spoznajú, že v dennom živote, najmä na pracoviskách mali v NDR neporovnateľne väčšiu slobodu, akú majú teraz.“  

Tieto slová nachádzajú svoje opodstatnenie v každej postsocialistickej krajine. Výnimkou nie je ani Ukrajina. 16. december 2015[/B] [B]v histórii Ukrajiny a celého pokrokovo zmýšľajúceho sveta bude zapísaný nezmazateľným písmom. Je to deň, kedy na žiadosť (júl 2014) ukrajinského ministerstva spravodlivosti, Okresný správny súd v Kyjeve z definitívnou platnosťou rozhodol o rozpustení Komunistickej strany Ukrajiny(KSU).

Hanebné a falošnými argumentmi podložené rozhodnutie justičných orgánov  Kyjeva potvrdzujú agresívny a neonacistický kurz ukrajinských mocenských zložiek. Za zmienku stojí, že ešte v lete 2014 v ukrajinskom parlamente rozpustili poslanecký klub legálne zvolených poslancov KSU. Nasledovalo obdobie svojvoľného konania banditov a stúpencov Banderu, ktorí beztrestne a hromadne obsadzovali budovy a kancelárie KSU, rabovali nie len majetok strany, ale  mnohých funkcionárov a členov, dokonca napádali a mnohých, žiaľ i fyzicky zlikvidovali.

To je výsledok práce tých, ktorí v zmysle americky chápanej demokracie, slobody a obhajoby ľudských práv, sa po majdanskom puči dostali k moci, povolili uzdu nacionalizmu, extrémizmu, fašizmu a neváhali rozpútať občiansku, bretovražednú vojnu.

KSU ako parlamentná strana pri riešení ukrajinskej krízy dôsledne presadzovala mierovú cestu, cestu rokovaní a hľadania racionálnych riešení na prospech a v záujme väčšiny občanov Ukrajiny.

Oficiálne zdôvodnenie súdu je úplne zhodné s postupom vládnej junty, ktorá je poplatná záujmom západných nadnárodných korporácií, domácich oligarchov, predstaviteľov NATO, USA a EÚ. Obsahuje plno neuveriteľných lží a cieľavedome vykonštruovaných obvinení, podľa známeho porekadla: „Podľa seba, súdim teba,“ keď KSU obvinili napríklad z propagovania vojny a podnecovania násilia, etnickej neznášanlivosti, potláčania ľudských práv a slobôd až po snahu o vytváranie polovojenských organizácií.y

Prejavy a rozhodnutia ukrajinských mocenských zložiek stále výraznejšie dokazujú plnú podriadenosť záujmom USA o rozširovanie sfér vplyvu a o svetovládu, pričom neváhajú spolupracovať a podporovať aj fašistov a neonacistov, kdekoľvek vo svete. História pozná nemálo príkladov, keď útoky na komunistov patrili medzi typické črty fašistických a ultrapravicových režimov. Tak tomu bolo tiež o. i. aj pri podpore gréckych fašistov a pravicových diktatúr v Strednej a Južnej Amerike.

O rozhodnutí ukrajinského súdu sa až neuveriteľne zaryto mlčí. Napriek tomu, ho odsúdili mnohé ľudskoprávne organizácie. Amnesty International ho dokonca označila za „flagrantné porušenie slobody prejavu a združovania.“

Čím ďalej tým viac je všeobecne známe, že ľudia na Majdane protestovali, lebo chceli skutočnú slobodu a demokraciu bez oligarchov, korupcie a vykorisťovania. Žiaľ, zvíťazila moc peňazí bez solidarity, spravodlivosti. Mocní v záujme kapitálu a cudzích záujmov neváhali rozpútať bratovražednú vojnu.

Zo skúseností vieme, že od samého začiatku krízy na Ukrajine nejde o presadenie ľudských práv, slobody a demokracie, pre ktoré hodnoty USA prostredníctvom NATO už zdevastovali mnohé krajiny sveta a vyvraždili milióny obyvateľov.“ Pred celým svetom však farizejsky proklamujú, že im ide iba o obranu slobody, demokracie a ľudských práv. Je to obyčajná lož! Fakty dokazujú, že v skutočnosti čo USA prinášajú, je rozdeľovanie štátnych útvarov a občianske vojny. Cieľ je jasný! Čím viac krajín roztrhajú na kúsky a vyvolajú v nich nepokoje, tým mocnejšie budú Spojené štáty.

Pochopil to už aj zradca marxizmu a ideálov socializmu Michail Gorbačov, keď povedal: „Naučil som sa, že môžeš Američanov počúvať, ale nemôžeš im veriť. Keď si vezmú niečo do hlavy, otočia svet hore nohami, aby to dosiahli.“

Americkí zločinci a NATO rozohrali pre ľudstvo veľmi nebezpečnú hru. Žiaľ, že aj vedenie EÚ a naši čelní predstavitelia štátu sa voči nim správajú ako poslušný lokaji, poklonkujú sa im a zrádzajú naše vlastné záujmy. Je to odsúdenia a trestuhodná činnosť, ku ktorej im nikto nedal mandát!

Milióny ľudí na svete si už uvedomujú, že to jednoducho ďalej ísť takto nemôže. Pochopili, že, nekonečná kapitalistická honba za ziskom, snaha USA za svetovládou ženie ľudstvo do záhuby.

Komunisti sú ochotní a schopní, tieto zdanlivo neriešiteľné problémy ľudstva vyriešiť. Preto toľká nenávisť, ohováračská kampaň a prijímanie zákonov o zákaze komunistických symbolov a komunistických strán. Kapitalizmus si totiž veľmi dobre uvedomuje, že sú to práve komunisti, ktorí ho môžu zbaviť moci, lebo veria, že raz musí zvíťaziť pravda nad lžou. Nie len veria, ale aj bojujú za sociálne spravodlivú spoločnosť o akú sa socializmus aj u nás pri všetkých svojich nedostatkoch usiloval a napokon aj dokázal, že za socializmu sa väčšine ľudí žilo spokojnejšie a lepšie.

Kyjevský súd potvrdil, že fašizmus v Európe silnie a naberá nebývalých rozmerov.

Kam povedie ďalší vývoj na Ukrajine a vo svete, ukáže až čas. Samotná moc kapitálu nikde na svete nespácha samovraždu. Ľudia na tejto planéte sú však povinní proti tomuto zlu zjednotiť svoje sily a zabrániť hroziacej katastrofe!

- Reklama -