TIP: Kritizovať politikov vie každý!

0
TIP (Autor: TIP)

MINUS2„Boli chvíle, keď som videla, že doniesol v hnedom sáčku bankovky. Boli ešte v korunách. Veľké množstvo. Vždy mi hovoril – takto sa zarába. Toto si ešte nevidela. Nosil to v takých 3-mesačných intervaloch.“ „Mohlo ich byť v takých sto zviazaných balíčkoch. On mi povedal, aby som mu išla zobrať alobal a zabaliť to tam.“

Nie, toto nehovorí frajerka drsného balkánskeho mafiána či nejaká postava z Krstného otca. To sú slová manželky bývalého poslanca národnej rady, podpredsedu ľudskoprávneho výboru a predsedu okresnej organizácie strany SMER v Prievidzi, V. Jánoša. Bývalého preto, lebo svojou chamtivosťou narušil kolobeh peňazí v prírode (dotácia – provízia – SMER) a z čiernych peňazí určených pre stranu mu už zostávalo za nechtami až príliš a nijako sa tým ani netajil (byt na Kolibe, Audi S8, okázalý luxus). A tak SMER odbrzdil prokurátora a prišlo obvinenie, že týra manželku. A tá začala rozprávať. Za Mečiara boli tieto typy ľahko rozpoznateľné. Fialové sako, biele ponožky, kúsok slamy v topánke, peniaze v igelitke. Dnes o tých prefíkanejších ani netušíme a dozvieme sa o nich až z Forbsu a tí menej sofistikovaní suťažia medzi sebou, kto má na paprči drahšie hodinky. Zdá sa, že Robove IWC-čka za dvadsať litrov už v strane nevzbudzujú taký rešpekt, aký by si Fico predstavoval, keď si zadubený okresný predseda dovolí dať na ruku Patek Philippe za tridsať. Novinkou je, samozrejme, ten alobal. Schovávať euráče v alobale! To je také, hm, priam signifikantne smerácke. Túto inováciu už SMER-u nikto nezoberie.

Tip pre smerákov na update volebného sloganu: „Chránime Slovensko. Alobalom!“

MINUS2

„No, možnože si pomôžem priamo novinami, ktoré som dnes kúpila a na tomto by som demonštrovala, že naozaj každý týždeň môžeme v novinách nájsť kauzy, ktoré sa týkajú zdravotníctva. Dúfam, že nevidno, že čo sú to za noviny, ale dôležité je, že naozaj každý týždeň sa v novinách opakujú kauzy, či staré, či nové, stále je to, stále, proste je to na téme dňa, na pulze dňa. Takže to je jeden z dôvodov, prečo som sa podpísala pod zvolanie mimoriadnej schôdze.“

Ťažko uveriť, ale to je odpoveď, prosím pekne, podpredsedníčky Národnej rady SR, Eriky Jurinovej (OĽaNO), na otázku moderátora v tzv. spravodajskej televízii, aké boli jej dôvody na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolaniu ministra zdravotníctva. Nie že v zdravotníctve sa kradne, nie že chýbajú lieky, nie že sú dlhé čakačky atď, atď. Nie. Erikin dôvod je, že sa kauzy opakujú v novinách! Že „proste je to na pulze dňa.“ Toto nevymyslíš! Zvykli sme si síce, že ak je jeden z diskutujúcich v TA3 zo SMER-u (v tomto prípade Raši), tak z opozície tam žiadnych ajnštajnov nevolajú, ale človek vždy čaká, že motyka vystrelí. Nuž, nevystrelila.

Milá Erika, keď Džony Štyribula z Markizy s falošnou účasťou v ksichte prinesie stoštrnástu závažnú investigatívnu reportáž o zdochnutej mačke v Hornej Spodnej, buďte proste na pulze dňa a zvolajte schôdzu.

PLUS2

Už tretie funkčné obdobie čaká belizského premiéra Deana Barrowa. Jeho Zjednotená demokratická strana totiž v predčasných voľbách získala jednoznačnú parlamentnú väčšinu.

Musel to byť adrenalín jak sviňa. Mať peniaze zašité v schránkovej firme v daňovom raji niekde v Strednej Amerike a čakať, ako tam dopadnú voľby. Či sa náhodou nezmení vláda a niekoho tam nenapadne zrušiť výhody ich offshore jurisdikcie, ako napríklad anonymitu vlastníkov či nulové zdaňovanie firiem. Takže, dobre to dopadlo. Všetko zostáva pri starom a všetci tí géniovia, čo vyciciavajú Slovensko a svoje poctivo nakradnuté a nezdanené eurá schovávajú na Belize, si môžu odfúknuť. Alobal potrebovať nebudú.

Slovenskí politici účty na Belize samozrejme nemajú. Či?

MINUS2

Vláda chce podporiť zabezpečenie pravidelnej leteckej linky spájajúcej Bratislavu a Košice. „Uvažujeme o spolupráci Košický – Prešovský – Bratislavský samosprávny kraj a za podpory vlády SR formou dotačnej politiky vymyslieť pravidelné letecké spojenie so stálou cenou, aby na tom jednoducho niekto nešpekuloval, s istotou, že to lietadlo bude lietať každý deň v stanovených hodinách,“ povedal Fico

Je to zvláštne, ale toto komunistov nikdy neprestane lákať. Podnikať za štátne. Za svoje to nevedia a nechcú (riskovať svoj majetok) a ak ich odstrihnete od štátnych peňazí, tak skapú od hladu. Podnikať za cudzie by chcel asi každý, ale pre boľševika je to obzvlášť pikantné. On totiž podnikateľov síce nenávidí, ale zúfalo potrebuje ich peniaze. Inak by nemal z čoho rozdávať a kradnúť. Smerácki papaláši sa chcú z Košíc do Blavy a späť prepravovať za „stálu cenu“ a „s istotou“, nech to stojí koľko chce. A Robo to zariadi. Možno musí. Že na tej linke krachli Poórove Danube Wings a že z dotovanej konkurencie šľak trafí České aerolínie, ktoré z Bratislavy do Košíc lietajú teraz osemkrát do týždňa, je pre súdruhov nepodstatné.

Ešte by sa zišli štátom dotované taxislužby v Bratislave aj v Košiciach, aby sa kolesíkovia dostali za „stálu cenu“ pohodlne na letisko. Robo, zariaď!

MINUS2

Prezidenti deviatich krajín strednej a východnej Európy a pobaltských štátov, vrátane prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, vyjadrili na schôdzke v rumunskej Bukurešti „vážne znepokojenie” z „agresívneho postoja” Ruska a podporili „masívnu, dôveryhodnú a trvalú“ prítomnosť NATO v tomto regióne.

To vážne, pán prezident? Cítite sa ohrozený Rusmi? Nik iný vám nenapadá? To vás len tak osvietilo medzi dvomi selfie na dovolenke, alebo poradcovia niečo vypotili a vy ste to len prečítal? Keby sa dalo podozrievať prezidenta (mimochodom hlavný veliteľ ozbrojených síl) z vlastného názoru, išlo by to ako tak pochopiť. Každý má právo na svoj pohľad na svet. To však nehrozí, a tak zrejme prezident len insitne robí nadprácu za vládu, ktorá sa občanom pred voľbami radšej príliš nechváli, že budeme mať na svojom území cudziu vojenskú základňu.

Český prezident sa zo stretnutia ospravedlnil. Ktovie prečo?

PLUS2

Strana SDKÚ-DS na sociálnych sieťach a bilbordoch propaguje svoje nové tváre a ich ciele. Jedna z tých hláv hovorí: „Som Dušan Ježík a v politike presadím zmenu komunikácie a diskusie medzi občanmi a politikmi, stavu súdnictva, zdravotníctva a školstva, osobnej zodpovednosti za výkon verejnej funkcie a zastavenie plytvania kleptokratov z našich daní.“

Čo k takýmto ambicióznym plánom dodať? Snáď len, že treba ešte presadiť svetový mier!

V SDKÚ-DS tomu možno nebudú veriť, ale držíme palce!

- Reklama -