Boledovič (SaS): Prečo SaS a čo je 103?

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Viem, že v tejto situácií je veľmi ťažké pre bežného občana zorientovať sa v tých sľuboch, v marketingových nástrahách a sloganoch politikov a ich politických strán.

Aj napriek tomu, že si nás cez marketingové ťahy chcú podmaniť, nie každý to dovolí a rozhoduje sa podľa rôznych kritérií.  Som jeden z tých, čo sa už rozhodli. Nerozhodoval som sa však na základe sloganov a vymývania mozgov, rozhodoval som sa na základe svojich životných skúseností.

Ja

Mám tesne po štyridsiatke a som mladý človek, ktorý za svoj život preskákal možno viac ako si myslíte.  Boli obdobia, keď som bol na úplnom dne, teraz nehovorím o svojich pocitoch či psychickom stave, hovorím o situáciách, keď človek bojoval o svoju existenciu, zažil som obdobia, keď som musel odísť z práce len preto, lebo som poukazoval na protiprávne konania a klientelizmus v tých najvyšších kruhoch armády a polície, boli obdobia, keď som pracoval na montážach v zahraničí práve kvôli tomu, aby som mal z čoho žiť a mal možnosť nakŕmiť rodinu a na Slovensku mi to umožnené nebolo aj napriek tomu, že mám vysokoškolské vzdelanie. No boli aj obdobia, keď som bol na vrchole v rámci svojho okolia, keď som bol ohodnotený okolím práve preto, že som bol ten najlepší.  Hovorí sa, že musíte padnúť na dno najmenej trikrát, aby ste si dokázali uvedomiť svoje chyby a vážiť si všetko, to čo dosiahnete. A je to pravda. Tieto skúsenosti ma naučili jedno, že za pády a vrcholy som si mohol ja sám. No dali mi dar, ktorý nie každý z Vás dostal do vienka alebo si ho mal možnosť vytvoriť, ja ten dar nazývam vlastným názorom.

Prečo SaS

Práve môj názor bol mnohokrát príčinou toho, že som bol nepohodlný a musel som byť ,,odstránený” . No nikdy som nepopustil ani z mojich názorov, ani z mojich zásad. Je o mne verejne známe, že z duše neznášam nespravodlivosť. Žiadny môj známy, žiadny môj strýko z Ameriky, žiadny môj sponzor ma na kandidátku SaS nedostal. Jediné, čo ma na kandidátku dostalo, bol môj odmietavý  a zásadný postoj voči súčasnej ,,spravodlivosti”, voči korupcii vlády, klientelizmu zlodejom v našej krajine, voči – Štb-ákom v armáde a polícii a voči mnohým iným zákernostiam súčasných súdruhov. Áno, čím viac som priamy a hovorím pravdu, tím menej som u niektorých obľúbený, no jediné, čo viem, že tí, čo pri mne zostávajú, sú práve tí naozajstní priatelia. A jediný, kto si to všimol, boli ľudia ako páni Galko, Sulík, ale aj slečna Svrčeková, ktorá priamo na svojej koži pocítila vplyv krutovlády Fica a jeho lokajov, no i napriek tomu nezanevrela voči okoliu a dnes dáva nádej nám ostatným. Za tento ich postoj  som vďačný a vždy budem. Nie ja som si vybral ich, ale práve oni a samotná SaS si vybrala mňa, aby som hájil to, čo je na Slovensku potrebné a nevyhnutné.

Za čo bojovať

Preto som nemohol súhlasiť s tvrdením pána Lipšica, ktoré nedávno napísal na sociálnej sieti, citujem: ,,Žiadna iná kandidátka do parlamentných volieb sa nemôže pýšiť takým množstvom charakterných, odvážnych a odborne zdatných ľudí, ako tá naša (OĽANO – NOVA).” Aj ja sa vo svojej oblasti vnútra a obrany a odhaľovania korupcie a klientelizmu v štátnej správe považujem za odborníka a aj mnohí iní kandidáti sú schopní, charakterní a odborne zdatní, no nemajú potrebu byť odmeňovaní cenou ,,Bielej vrany”, aby boli pre svoje okolie prínosom.  Cena Biela vrana je len dôsledkom toho, že doteraz sme my všetci umožnili takým, akým bol Mečiar, dnes Fico a jemu podobní, aby zapredali občanov tejto krajiny pre svoje osobné ciele. Ja budem spokojný až  vtedy, ak nastane čas, keď udeľovanie cien Biela vrana bude úplne zbytočné. A to nastane vtedy, keď sa ľudia začnú vracať zo zahraničia späť na Slovensko a začnú byť hrdí na to, že sa tu oplatí pracovať a žiť. A aj preto chcem vstúpiť do vrcholovej politiky a urobiť všetko preto, aby sme sa tu mali lepšie. Nechcem sa hanbiť za svoju krajinu a mesto v ktorom žijem len preto, lebo ho riadia takí ako Fico a jeho družina a robia všetko preto, aby dosiahli svoje osobné ciele. A nechcem aby naša krajina bola známa tým, že sme tretí na priečke najskorumpovanejších štátov sveta.

Čo je 103  

A čo znamená to číslo 103? Je to moje miesto na kandidátke. Mnohí z môjho okolia sa na mňa pozrú, keď im poviem toto číslo, že asi nebudem moc dôveryhodný, keď som až tak vysoko. Moja odpoveď je však jednoznačná, číslo 103 iba jasne a zrozumiteľne  potvrdzuje, že nie som žiadny synáčik bohatých rodičov, že nie som nikoho známy a nedostal som sa tam preto, lebo som niekomu priniesol kľúče od auta. Potvrdzuje to iba to, že som taký istý jedinec ako ktorýkoľvek z Vás, že nezabúdam na to, že som vzišiel z úplne všedných a ničím sa nelíšiacich rodinných pomerov Vás ostatných, kde mi moji rodičia ukázali hodnoty života a naučili ma, že byť hrdý na svoje správanie a činy je omnoho viac ako si svoju slávu a pozornosť kupovať.  A aký je rozdiel medzi číslom 1, číslom 20 alebo číslom 103, a aký je rozdiel medzi Sulíkom, Galkom, alebo Boledovičom, ak ide o kandidátku tej istej politickej strany a tých istých záujmov? Rozdiel nie je ŽIADNY !!! Všetci predsa chceme to isté, aby sa tu oplatilo žiť a vychovávať svoje deti.

A preto, ak ma chce niekto súdiť, najprv ma musí spoznať, musí vedieť, že za mojim úsmevom je možno viac starostí a bolesti ako si dokážete predstaviť, ale jedno musíte vedieť už teraz, že sa nikdy nevzdávam.

- Reklama -