SaS: Nevyužiť miliardu z eurofondov je fatálna neschopnosť vlády

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny priznal, že Slovensko nebolo schopné vyčerpať približne miliardu z prostriedkov nám pridelených európskych peňazí.

„Domnievam sa, že táto čiastka je výrazne vyššia a to z dôvodu korekcií v jednotlivých operačných programoch. Príčinami sú od začiatku zlý manažment na centrálnej úrovni, aj na jednotlivých ministerstvách, uspokojovanie vlastných záujmov pred  verejným, politické nominácie či fluktuácia ľudí. Problémom je aj zákon o verejnom obstarávaní vykazovanie výdavkov,“ hovorí kandidát SaS do parlamentných volieb 2016 a expert na eurofondy Ján Rudolf.

Nevyčerpaná miliarda bude chýbať v mnohých oblastiach. „Namiesto kompy sme mohli postaviť z eurofondov most. V každej obci mohlo byť vymenené verejné osvetlenie a v každej nemocnici mohlo pribudnúť nové CTčko. Vyššie mohli byť investície do vedy a startupov. Vláda nemá na platy učiteľov a sestier ani na lepšie školstvo. Nevyužiť pritom viac ako miliardu v prospech slovenských regiónov a občanov je fatálna neschopnosť vlády Roberta Fica,“ uzatvára predseda SaS Richard Sulík. 

- Reklama -