Ministerstvo zdravotníctva: Stiahnutých výpovedí je čoraz viac

0
Zdravotné sestry (Autor: SITA)

Ďakujeme sestrám, že sa nenechávajú ďalej ovplyvňovať zavádzajúcou kampaňou a slobodne sa rozhodli zotrvať vo svojej profesii. K dnešnému dňu evidujeme už 365 späťvzatí výpovedí. Zároveň  nemocnice prijali do pracovného pomeru 110 nových sestier po tom, ako  niektorým sestrám začala plynúť výpovedná lehota. 

Na základe informácií, ktoré máme od riaditeľov nemocníc, opäť vyzývame predstaviteľky odborov a komory, aby prestali so zastrašovaním sestier a šírením klamstiev o tom, že na sestry má byť v nemocniciach vyvíjaný nátlak. Tieto vyjadrenia považujeme za absolútne nekorektné. O to viac, že sú to práve tie predstaviteľky odborov a komory, ktoré hrozia sestrám 3 300-eurovou pokutou. Sú to práve tie predstaviteľky odborov a komory, ktoré tlačia sestry do podávania výpovedí, pričom však svoje pozície majú isté a neohrozili sa podaním výpovede alebo odstúpením z funkcie. 

Ubezpečujeme sestry, že naďalej platí ponuka poskytnutia právnej pomoci v súvislosti s pokutou vo výške 3 300 eur, ktorá im hrozí pri stiahnutí výpovede. Rovnako veríme, že sestier, ktoré sa rozhodnú ísť si osobne u zamestnávateľa overiť fakty, bude stále viac. Je to tá najjednoduchšia cesta, ako sa môžu presvedčiť, že zástupkyne sestier zavádzajú a bezdôvodne ich tlačia do takého vážneho kroku, akým je podanie výpovede a strata zamestnania.

?

?výpoveď plynie

späť-vzatie?

prijatie nových??

?Poprad

?0

124?

5?

?Trnava

?76

37?

3?

?Žilina

?191

25?

4?

?Prešov

?341

54?

63?

?Košice

?65

?

15?

?Trenčín

?153

35?

20?

?Martin

?71

90?

?

?SPOLU

?897

365?

110??

- Reklama -