Ramšak (ĽS Naše Slovensko): Pravý zmysel Vianoc

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Vianoce rozhodne nie sú žiadne „sviatky zimy“! My, kresťania, si počas nich pripomíname narodenie Ježiša Krista a z tohto pohľadu je to pre nás po Veľkej noci druhý najväčší cirkevný sviatok.

Boľševici na Slovensku, v čase komunistického teroru, s cieľom podkopať vieru a zbožnosť nášho národa, nahradili postavu Ježiša nejakým nezmyselným Dedom Mrázom a rovnako Američania i západná civilizácia nás tu dnes kŕmia rozprávkami o Santa Clausovi. Nech si toho obézneho bradatého deduška so zoofilnými sklonmi k sobom nechajú! Už sme si pomaly zvykli na zaužívané pravidlo, že čo v telke vianočná reklama, to propagácia Santa Clausa. Paradoxne, jedna reklama v minulosti spomínala i Ježiška, aj to však len výsmešne. V reklame na nemenovanú sieť elektrospotrebičov sa jej protagonista pýtal, že: „čo robí Ježiško keď nemá na darčeky?“. Prečo sa ale radšej nepýta, že: „čo robí Santa Claus, keď nemá na darčeky?!“ Myslím, že taká krajina s vysokým stupňom multikultúry, nízkou úrovňou morálky, uvoľnenými mravmi a tak zhnitou kultúrou, kde je strieľanie v školách priam na dennom poriadku, by nám rozhodne v ničom za vzor slúžiť nemala!

Dávnejšie preletela médiami správa o maliarke z juhu Španielska, ktorá na obraze stvárnila Ježiša Krista ako opicu! A dokonca sa ten obraz ide dražiť, fuj… Pýtam sa, odváži sa azda niekto z Vás podobným spôsobom zosmiešniť predstaviteľa iného náboženstva, napr. židovského rabína? Zrejme nie! Lebo vidina mastného trestu za trestný čin propagácie fašizmu a antisemitizmu je silný odstrašujúci prvok. Prečo ale potom dovolíme, aby tu niekto takto urážal a špinil nášho Mesiáša?!

Podľa prieskumu plánujú Slováci na Vianoce minúť asi 600 eur (viac ako Nemci). Dokonca sa mnohí neváhajú kvôli tomu aj zadlžiť. Ale kvôli čomu vlastne? Veď Vianoce sú práve o pozdvihnutí duchovných hodnôt a nie o matérii. Nezáleží vôbec na tom, koľko a či vôbec nejaký darček dostanete, či budete mať drahý vyzdobený stromček alebo hoci holú vetvičku, ani o ten rekord, koľko jedla a pitia dokáže Vaše telo stráviť! Najväčší dar dostal každý z nás práve v narodení Ježiša Krista. A či už veriacimi ste alebo nie ste, prežite ich ako čas pokoja, duševnej pohody s radosťou v srdciach a v kruhu svojich najbližších. A keďže vinš „šťastné a veselé“ tu schválne zaviedli boľševici, ja Vám žiadne „šťastné a veselé“ neprajem, ale jedine MILOSTIPLNÉ a POŽEHNANÉ sviatky!

Miroslav Ramšak
predseda okresnej organizácie
ĽS Naše Slovensko Trebišov

- Reklama -