Danko (SNS): Nezabúdajme na duchovný odkaz Vianoc

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

U mnohých ide najmä o najkrajší stromček, o najkrajší a najdrahší darček, o najkrajšiu (a nákladnú výzdobu), o čo najväčšie množstvo jedla a koláčov. A čo je najhoršie – hoci sa o Vianociach hovorí ako o sviatkoch pokoja a mieru – predvianočný zhon, ktorý prerastá až v hystériu, tomu vôbec nenasvedčuje.

Na Vianoce by nikomu nemalo nič chýbať, to však neznamená, aby sme tieto sviatky premenili na čistý materiálny konzum. Vianoce sú o uctení si Jezuliatka, narodeného v chudobe, v maštali. Je to sviatok, v ktorý by sme sa mali viac ako inokedy podeliť práve s tými, ktorí trpia nedostatkom. Je to čas zastavenia sa a premýšľania. O stretnutí sa v kruhu rodiny a kruhu priateľov, o prehodnotení roka, svojho života, práce… O dobrých skutkoch, ale aj o uvedomení si, že dobré skutky treba robiť po celý rok.

Jedným z pilierov SNS je aj ten kresťanský pilier. Nezabúdajme preto na duchovný a kresťanský odkaz Vianoc. Prežívajme ich v láske a pokoji. Aby sme si možno namiesto drahého darčeka darovali kúsok priateľstva – a najmä krásne chvíle, ktoré si zapamätáme po celý život.

Drahé priateľky, milí priatelia – želám Vám krásne, pokojné a požehnané Vianoce!

- Reklama -