Babitzová (Šanca): V lodičkách Slovensko neobídeš

0
Eva Babitzová, predsedníčka strany Šanca (Autor: SITA)

Nestretla by som množstvo úžasných ľudí, s ktorými sme debatovali o farmárčení a zápalisto diskutovali, čo je prirodzený región. Nestretla by som skvelých poctivých podnikateľov priamo v ich firmách s ich ľuďmi, neprebehla výrobné haly. Nestretla by som všetky tie ženy, ktoré chodili za mnou s radosťou, že stretli babu, ktorá im rozumie, ktorá ich podporí. A nepočúvala by som východniarske piesne do hlbokej noci v tokajskej pivnici.

Nerozprávala by mi kvetinárka o tom, ako ju šikanujú úradníci, že dostala raz pokutu za to, že na výveske mala adresu pobočky a keď to opravila, ďalší úradník jej vyrúbil pokutu za to isté opačne – on tam sídlo firmy zase nechcel. A ona to dvakrát zaplatila a nechala tak, aby sa jej nepomstili. Nežaloval by sa mi na jarmoku rezbár, ktorý vyrába detské hračky, ako už tretí rok rozmýšľa, že už nevládze a zavrie živnosť. Ako má tie hračky rád, ale nedokáže už platiť, nepozeral by sa na mňa so slzami v očiach.

Nezažila by som mamu s tromi vysokými školami, ktorá pracuje v štátnej správe, ako drží okolo pliec svoju 11-ročnú dcéru a opakuje mi – urobíme všetko, všetko pre to, aby nežila na Slovensku. Nezažívala by som strach ľudí z Michaloviec, ktorí nástojčivo kládli otázku – kto sa o nás postará, keď budeme starí? Kto, keď naše deti odišli za prácou do Londýna, do Prahy?

Toto nemá byť ľavicový nárek o tom, ako sa na Slovensku zle a chudobne žije. Táto krajina zažila od socializmu zásadný rozvoj a makroekonomicky sa máme dobre. Len politika sa nám odtrhla od reality, politici nevyliezajú z limuzín a svojho sveta kšeftov a veľkých investícií. A stratili obraz reality, vzťah s normálnymi ľuďmi a súcit. Štát musí zabezpečiť, aby invalidi žili dôstojne. Štát potrebuje zaplatiť zdravotné sestry, lebo inak budeme mať problém.  Vyspelý štát nemôže učiteľom ponúkať sociálne byty, preboha.

Páni, prestala vás v tých limuzínach zaujímať krajina, za ktorú ste zodpovední. Kašlete na jej ľudí a čo je ešte horšie, aj na jej budúcnosť. Viete čo, už ani z tých vašich áut nevystupujte a straťte sa. Choďte už preč.

- Reklama -