Pribocký (SNS): Advent – čas hojnosti, ale pre koho?

0
Jozef Pribocký (Autor: SNS)

Z nich je často počuť predstaviteľov štátu ako sa nám darí, aké máme dobré podmienky pre podnikateľov, že máme vysoký hospodársky rast, nízku nezamestnanosť a podobne. Podľa ich vyhlásení je na Slovensku obdobie hojnosti, nielen počas adventu.

Ale je to skutočne tak? Platí známa veta, že štatistika je presný súbor nepresných čísel? Veď od podnikateľov počúvame že máme vysoké bariéry byrokracie. Nezamestnaní zasa potvrdia, že ich z evidencie vyraďujú, kvôli takým podmienkam, ktoré nie sú schopní splniť. A na otázku či sa máme dobre nech sa politici osobne pýtajú ľudí v mestách a dedinách.

Určite im povedia pravdu. Mne sa minulý týždeň posťažovala jedna príjemná pani, že má pôst stále, keď nemá navarené, ani v chladničke nakúpené a čaká na výplatu. Pri takých slovách v človeku vzplanie ľútosť a hnev na systém zároveň. Koľké tisíce občanov sú v obdobnej situácii?

Preto je na čase vymeniť v politike tých starých ujov, ktorí nám desaťročia klamú, sú k národu neúprimní, deformujú a polarizujú spoločenský systém. Silný štát bude fungovať a produkovať hojnosť jedine vtedy, ak ho budú spravovať ľudia s praxou a k tomu hrdo, odborne a slušne.

(Autor je člen Mládeže SNS.)

- Reklama -