Galko (SaS): Len policajný štát potrebuje viac policajtov

0
Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

„Pod zámienkou boja proti terorizmu sa tak len pripravujú ďalšie kšefty. Pre učiteľov a zdravotné sestry vláda peniaze nemá, ale na nákup uniforiem, áut a zbraní áno. Je hanebné, že po tom, čo vláda Roberta Fica presadila zákony zvyšujúce právomoci silových zložiek zasahovať do slobôd občanov, ide teraz zvyšovať aj ich kvantitu. Je to choré. Aj preto, lebo v porovnaní počtu policajtov na počet obyvateľov Slovensko vychádza v Európskej únii ako špička,“ hovorí poslanec NR SR za SaS a podpredseda strany Ľubomír Galko.

Navyše, Slovensko je mimo pozornosti teroristických skupín. Nepotrebujeme preto viac zle vycvičených a demoralizovaných policajtov a vojakov, ktorí fušujú do policajnej práce. Potrebujeme naslovovzatých profesionálov, ktorí majú zmysel pre povinnosti a česť.

„Verejnosť vidí, že do páchania trestnej činnosti sú v mnohých prípadoch zapletení bývalí či súčasní policajti a profesionálni vojaci. Rovnako vidí nepripravenosť policajtov pohybovať sa v zložitých situáciách, ktorú niektorí z ich prekrývajú svojou brutalitou. Je choré, aby sa miesto intenzívneho a komplexného výcviku posilňovali jestvujúce silové zložky tým, že k nim pribudnú noví ľudia. Nezískame viac bezpečnosti. Akurát policajný štát dostane reálne kontúry,“ uzatvára Galko.

- Reklama -