SKOK!: Slováci odkazujú: „nechceme do basy!“

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„Žijeme na Slovensku a chceme, aby tu žili aj naše deti. Sme sklamaní z trojice poslancov, ktorí predložili nezmyselné návrhy, ktoré je možné označiť aj ako katechizmus v paragrafovom znení,“ povedal predseda strany SKOK! a poslanec NR SR Juraj Miškov.

SKOK! preto spustil iniciatívu nechcemdobasy.sk, kam môže každý občan poslať svoj odkaz devätnástim poslancom, ktorí hlasovali za novelu ústavy. Počas dvoch dní od spustenia poslalo poslancom komentár už viac ako 500 ľudí. Veríme, že aj vďaka týmto podnetom od ľudí, sa poslanci začnú zaoberať skutočnými problémami, a nie tým, ako ľudí prenasledovať a obmedzovať.

Návrhy poslancov Kuffu, Kvasničku a Mikloška sú nebezpečné aj v tom, že svojou stratégiou radikalizácie môžu posúvať hranice toho, čo je normálne. O to viac, ak sa k trom predkladajúcim poslancom pridalo ďalších 16 poslancov a poslankýň, ktorí hlasovali za.

Trojica ultrakonzervatívnych poslancov navrhovala okrem ústavného zákazu interrupcií pod hrozbou väzenia až na 25 rokov aj zákaz umelého oplodnenia a celej asistovanej reprodukcie pod trestom 5 až 12 rokov pre rodičov i lekárov. Zatvárať do basy rodičov len za to, že chcú mať deti a využijú pritom umelé oplodnenie, je neľudské a s hlavnou myšlienkou vzniku Ústavy to nemá nič spoločné.

„Niektoré aspekty ľudského života by nemali byť regulované zákonmi, a ani štát by do nich nemal zasahovať. Sloboda každého občana v rozhodovaní by mala byť zachovaná, rovnako aj v oblasti partnerských vzťahov. Zasahovanie do slobody rozhodovania občanov, predovšetkým žien, nie je demokratické a ani ľudské. Návrh trojice poslancov vracia Slovensko do stredoveku,“ upozornil Miškov.

Pre SKOK! je sloboda rozhodovania jednotlivca, v tomto prípade žien, kľúčovou hodnotou. Obmedzovanie slobody rozhodovania sa jednotlivcov, rodičov alebo menšín je neprípustné.

- Reklama -