Gröhling (SaS): Krúžkovica

0
Ilustračné foto: Štátna vlajka SR a štátna vlajka ČR (Autor: SITA)

Niektorí moji známi mi hovoria, že sú znechutení, že sa nič nedá zlepšiť a preto sa nezúčastnia marcových volieb do parlamentu. Vraj nemajú koho voliť. „Akože nemáš koho voliť?“ pýtam sa ich. Odpovedia, že sa im páči nejaká strana, ale na prvých miestach sú ľudia, ktorí sú im názorovo nesympatickí.  A ak by ju volili, vraj nemajú istotu, že by sa „ich favoriti“ dostali do parlamentu.

Prekvapuje ma, že ešte stále dosť ľudí nevyužíva možnosť krúžkovania. Viem, ideálne by bolo, keby sme mohli voliť a krúžkovať naraz rôznych ľudí z rôznych strán. Parlament by tak bol vyskladaný z tých, ktorých tam voliči naozaj chcú vidieť a nie z tých, ktorí mali iba to „šťastie“ byť na čele kandidátky. Ale realita je iná a preto treba hrať s kartami, ktoré sú rozdané. V parlamente totiž stále sedí veľa politikov, ktorí sa tam zabetónovali na roky a v podstate nič nespravili. Je najvyšší čas ich vymeniť za nové tváre. 

Prejdime si jednotlivé kandidátky strán a hľadajme ľudí, ktorých názory a práca sa nám páčia. Dokopy máme okolo 3000 kandidátov zo všetkých strán. Určite nájdeme štyroch, ktorí nás oslovia. Krúžkujme tých, ktorí sa nám zapáčia svojim názormi, zásluhami a tým, čo dosiahli. Využime svoje právo na štyri krúžky a prekrúžkujme ich dopredu, aj ak by boli na nezvoliteľnom mieste. A vlastne, práve kvôli krúžkovaniu je každé miesto zvoliteľné. Na jednej z takýchto kandidátok som aj ja. Ak chcete, aby naše školstvo sa prepojilo s praxou a dostalo druhý dych, nájdete ma na kandidátke SaS pod číslom 18. Je to vo vašich rukách.

Ako krúžkovať? Pre bližšie informácie o krúžkovaní a o volení zo zahraničia kliknite sem:www.chcemvolit.sk

Pridajte sa ku mne na Facebooku: Brani Gröhling – Vo vzdelaní je budúcnosť krajiny

- Reklama -