Fiala (SNS): Nebuďme béčka!

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Ľudia všetkých vekových kategórií sa vydávajú splniť si svoje túžby, načerpať potrebné informácie, prípadne finančné prostriedky. Nevyhnutnou súčasťou návštevy cudzích krajín je aj porovnávanie zákonov, zvykov a celkového vzhľadu oproti našej krajine. Tieto odlišnosti nás nútia sa zamyslieť nad tým, či sa dá niečo zlepšiť aj na Slovensku. Odpoveďou je, samozrejme áno, vždy je čo zlepšovať.

Postreh zo strany Mládeže SNS patrí práve čistote krajiny. Podľa mladých národniarov v tomto smere v porovnaní so západnými susedmi mierne zaostávame. Keďže nechceli zostať len pri slovách, zorganizovali celoslovenské upratovanie. Postup bol úplne jednoduchý. Všetky kraje zorganizovali členov, vyzvali dobrovoľníkov a začali s upratovaním tam, kde je to najviac potrebné.

Výsledok bol vynikajúci. Priebeh bol realizovaný presne podľa plánu a odozvy od ľudí boli pozitívne. Cieľom však nebolo vyzbierať zopár vriec smetia. Cieľom je motivácia a zaužívanie si takéhoto správania sa. Aké by to bolo, keby sme nemuseli organizovať žiadne upratovania, ale ľudia by čistotu udržiavali? Bolo by to na úrovni vyspelej krajiny – čo asi všetci chceme, aby Slovensko bolo. Ak si nevážime samých seba, kto iný si nás bude vážiť? Preto neberme čistotu krajiny na ľahkú váhu. Je to vizitka toho, ako si našu krajinu vážime a tým aj vizitka toho, ako si vážime samých seba. Nebuďme béčka! Buďme na seba troška náročnejší a vybudujme spolu mladé, silné Slovensko!

(Autor je člen Mládeže SNS v okrese Nitra.)

- Reklama -