Beňo (PD): Politici druhý deň po voľbách zabúdajú na to, kto im požičal moc

0
Róbert Beňo (Autor: SITA)

PRIAMA DEMOKRACIA ponúkla miesta na kadidátke občianskym združeniam, aktivistom a občanom, ktorí sa vedia stotožniť s programom strany.

Cieľom strany PRIAMA DEMOKRACIA je zmena politických, sociálnych a ekonomických pomerov na Slovensku a nie výmena osôb na dôležitých pozíciách. Možnosť kandidovať na kandidátke PRIAMA DEMOKRACIA využilo zatiaľ asi štyridsať občianskych aktivistov, ktorí podobne ako vedenie strany absolvovali niekoľko rokovaní o možných koalíciách, tie však neboli úspešné.

Vedenie strany sa s aktivistami dohodlo na tom, že budú spoločne presadzovať kľúčovú požiadavku na to, aby sa na Slovensku zmenili pomery – na zavedení funkčného referenda.

PRIAMA DEMOKRACIA chce prenechať oveľa väčší diel moci občanom ako je tomu v súčasnosti a obmedziť moc politických strán. Názor strany PRIAMA DEMOKRACIA je taký, že zastupiteľská demokracia zlyhala a politici na druhý deň po voľbách zabúdajú na to, kto im požičal moc a že táto pôžička je jasne sformulovaná v ústave – citujem: Moc pochádza od občanov.

Na kandidátke strany PRIAMA DEMOKRACIA je v súčasnosti šesťdesiat kandidátov. V čele kandidačnej listiny je pani poslankyňa Mária Ritomská. Strana si váži rozhodnutie pani poslankyne a veríme, že aj s jej pomocou bude strana vo voľbách úspešná.

Strana PRIAMA DEMOKRACIA je pripravená akceptovať každého, kto sa vie stotožniť s programom strany, spĺňa zákonné podmienky a chce kandidovať v parlamentných voľbách 2016.

PRIAMA DEMOKRACIA existuje dva roky. Na svoju činnosť používa výhradne prostriedky svojich členov, ktorí za dva a pol roka poskytli strane vo forme členského približne 25 000 EUR.

Pracujú pre stranu na úkor svojho voľného času, na úkor rodinného života. So žiadnym sponzorom strana nespolupracuje.

- Reklama -