SaS: Chceme pre Slovensko reformy a vieme, ako na to

0
Richard Sulík (Autor: SITA)

Pred rokmi som zažil návrat mladých ľudí zo zahraničia na Slovensko, lebo vďaka ekonomickým reformám sa darilo robiť z našej krajiny miesto, kde sa oplatí pracovať, podnikať a žiť. Mal som česť byť súčasťou týchto reforiem, preto viem, o čom hovorím.

V súčasnosti sme svedkami systematického a trvalého sa zhoršovania podnikateľského prostredia. Opakujem, že keď sa na Slovensku nebude dať podnikať, tvoriť hodnoty, keď nebudú odmenení tí, ktorí pracujú, nemôžeme sa čudovať, že ľudia odchádzajú do zahraničia. A práve toto je najväčšia výzva pre stranu Sloboda a Solidarita.  Chceme spraviť zo Slovenska krajinu, v ktorej by sa oplatilo pracovať, podnikať a žiť.

Po desiatich rokoch nastal čas na rozsiahle reformy. Už dávnejšie sme verejnosti predstavili našu vlajkovú loď, ekonomický reformný program Agenda 2020.  Obsahuje viac ako 150 konkrétnych opatrení, ktoré trvalo zvýšia životnú úroveň na Slovensku.

Rád vám predstavujem môj tím, s ktorým chcem realizovať spomínané ekonomické reformy. Zároveň oznamujem, že je mi cťou stáť na čele takejto kandidátky. Nasledujú podpredsedovia Ľubomír Galko, Jana Kiššová, Jozef Mihál. Piaty je Eugen Jurzyca, odborník strany pre verejné financie a šiesty Jozef Rajtár, tímlíder pre štíhly štát. Do prvej desiatky sa dostala aj tímlíderka pre sociálne veci a sociálne vylúčené spoločenstvá Lucia Nicholsonová, Martin Poliačik, tímíder pre školstvo, Karol Galek, tímlíder pre energetiku a Martin Klus, tímlíder pre zahraničnú politiku a politický systém, ktorý prvú desiatku uzatvára.

Nasleduje Alojz Baránik, odborník pre spravodlivosť, Natália Blahová, Juraj Droba, tímlíder pre osobné slobody, Renáta Kaščáková, tímlíderka pre kultúru a Peter Osuský, tímlíder strany pre zdravotníctvo. Miroslav Ivan, odborník na dopravu, je šestnásty, sedemnásta Anna Zemanová, ktorá má v strane na starosti životné prostredie. Všetci menovaní sa podieľali na tvorbe Volebného programu strany Sloboda a Solidarita.

Na listine dostal 18. miesto podnikateľ a odborník na stredné a odborné vzdelávanie Branislav Gröhling. Za stranu SaS kandiduje aj bývalý poslanec Stanislav Fořt (28. miesto), ktorý sa ako prvý člen parlamentu otvorene priznal k homosexualite. Na 20. a 30. mieste sú kandidáti za OKS Ondrej Dostál a Ivan Kuhn. V prvej tridsiatke je aj šéf mladých liberálov Jakub Nedoba. Zo 40. miesta sa v mene SaS o priazeň voličov bude uchádzať Ján Rudolf, odborník na eurofondy.

Strana Sloboda a Solidarita pôjde do parlamentných volieb 2016 samostatne.

- Reklama -