SaS: Sme skúsenejší a v ničom sme neuhli

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Verím, že tomu tak bude. Tvrdo sme pracovali na programe a v nespočetných polemikách formovali svoje názory na rôzne domáce i zahraničnopolitické témy. Myslím, že sa SaS výrazne posunula dopredu. Oproti minulosti vnímame problémy Slovenska a jeho postavenie v Európe oveľa komplexnejšie,“ hovorí Sulík.

Ústredným bodom programu strany sú ekonomické reformy. Spolu s návratom k rovnej dani, ktorá by postupne mala klesnúť na úroveň 15-tich percent, znamenajú výrazný odklon od štátneho dirigizmu. „V štátnej správe sa umelo vytvárajú pracovné miesta, výsledkom je drahá a nevýkonná byrokracia. Vláda formou rôznych dotácií a účelových zmien v legislatíve zhoršuje podnikateľské prostredie, takže dostáva riadne zabrať aj produkčná časť ekonomiky. Toto sú absolútne zlé trendy. Musíme ich zvrátiť,“ uisťuje podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Sme presvedčení, že rozsiahla korupcia a klientelizmus na Slovensku je vo veľkej miere dôsledkom výrazného vplyvu vlády na podnikanie firiem. „Sme doslova zamorení korupciou, špinavými peniazmi, nezaslúženými majetkovými nerovnosťami medzi občanmi, čo v konečnom dôsledku vytvára spoločenské dusno, ktoré cíti každý z nás,“ dodáva podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Strana Sloboda a Solidarita predstavuje silný odborný potenciál. Drvivá väčšia z kandidátov má skúsenosti s riadením ľudí a firiem, pritom sa už dlhodobo venujú spoločenskej agende z pohľadu, ktorý presahuje ich aktuálne profesionálne uplatnenie.

http://www.strana-sas.sk/file/4321/kandidati_do_NRSR_2016.pdf

- Reklama -