Štefanec (KDH): Keď budú malé a stredné podniky silné, bude silná aj Európska únia

0
Europoslanec Ivan Štefanec. (Autor: SITA)

SME Europe je významnou súčasťou najsilnejšieho politického zoskupenia v Európskom parlamente, Európskej ľudovej strany. Cieľom združenia je presadzovať záujmy malých a stredných podnikateľov, podporovať ich rast a generovať návrhy na zlepšenie podnikateľského prostredia.

“Na malých a stredných podnikateľoch je založená európska ekonomika, keďže tvoria až dve tretiny pracovných miest. Súčasná Junckerova komisia si ich podporu stanovila ako jednu z hlavných priorít. Zo všetkých strán v Európskom parlamente je to práve EPP, ktorá ich podpore venuje najväčšiu pozornosť. Dôkazom je organizácia SME Europe, ktorá sa sústreďuje na prácu s malými a strednými podnikmi. Je mi cťou, že som bol zvolený za viceprezidenta tejto dôležitej organizácie a veľmi sa teším na túto prácu. V súčasnom svete sú malé a stredné podniky vystavené rôznym výzvam. Našou povinnosťou je vytvárať také prostredie, aby mohli rásť a rozvíjať sa. Ako viceprezident SME Europe sa chcem zasadiť najmä za odstraňovanie zbytočnej byrokracie pri zakladaní podnikov, digitalizáciu služieb, ako aj a prípravu malých a stredných podnikov na prijatie zmluvy o voľnom obchode so Spojenými štátmi. Keď budú malé a stredné podniky silné, bude silná aj Európska únia,” odhodlane dodáva Ivan Štefanec, MEP, KDH.

Výsledku sa v Madride potešil aj predseda KDH Ján Figeľ: “Ivan Štefanec je uznávaným odborníkom v oblasti ekonomiky a podnikania. Preto som ho do funkcie navrhol. Veľmi sa teším tomuto úspechu. Ekonomická agenda je dôležitá aj pre Slovensko, nielen pre západnú Európu. Pre kresťanských demokratov je podpora podnikania a rast zamestnanosti cieľom i nástrojom pre rozvoj hospodárstva a zvýšenie životnej úrovne ľudí a rodín na Slovensku. Táto nová pozícia v Európe a podpis spolupráce so Slovenskou asociáciou malých a stredných podnikov a živnostníkov vnímam spolu s KDH ako povzbudenie a posilnenie pre tvorbu kompetentnej hospodárskej politiky štátu.”

- Reklama -