XXI. Snem SNS: Chceme hrdo, slušne, dôstojne robiť v prospech ľudí

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

SNS nechce pôsobiť či už s niekým, alebo proti niekomu – chce hľadať hodnotové prieniky naprieč politickým spektrom, tak, aby štátu vládli odborníci a robili v prospech ľudí. Povedal to predseda SNS Andrej Danko na XXI. Sneme Slovenskej národnej strany.

Snem sa venoval volebnému programu pred nadchádzajúcimi voľbami do NR SR v marci 2016. ,,Za boží dar budeme považovať čokoľvek, čo SNS dostane do takých čísel, ktoré ju posunú do parlamentu. Nejde nám o ministerstvá, ani o spájanie sa v mene moci. Chceme v zákonodarnom zbore pôsobiť v prospech občanov a bojovať za ľudí,“ povedal predseda SNS. Dodal, že volebný výsledok nad 5 percent bude považovať za veľký signál, ako nakladať s dôverou ľudí.

Kandidátna listina do parlamentných volieb bude prísne stranícka. Kandidujú len členovia SNS. Lídrom je predseda strany Andrej Danko. V prvej šestke sú tiež všetci podpredsedovia, ako aj nová podpredsedníčka SNS Eva Smolíková. ,,Všetci kandidáti sú ľudia do kolektívu a nie exhibicionisti, lebo najdôležitejšie je do parlamentu dostať ľudí lojálnych k ideám a myšlienkam. Je choré, aby tam prišlo určité zoskupenie a o pol roka si niekto roztiahne baner a bude robiť tlačové besedy už za inú stranu,” povedal predseda SNS s tým, že do parlamentu strana nominuje ľudí, ktorí ktorí budú držať spolu.

Prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška v krátkosti predstavil hlavné témy volebného programu, ktorý vychádza z Programových téz prijatých v Košiciach 6. 6. 2015. Základnou myšlienkou, ktorej sú okruhy podriadené, je, aby sa Slovensko stalo silným štátom.

Jednou z veľmi milých povinností predsedu SNS bolo poďakovanie mužskému speváckemu zboru Lidovec zo Solčian, ktorý nielenže zaspieval slovenskú národnú hymnu a hymnu SNS ,,Hej Slováci“, ale navyše daroval interpretačné práva na pieseň s textom Samuela Tomášika Slovenskej národnej strane. Súbor Lidovec pieseň ,,Hej Slováci“ aj nahral, takže odteraz sa na akciách SNS bude hrávať verzia piesne v podaní solčianskeho zboru.

- Reklama -