Smutný (Nová Generácia): Súčasná vláda bojuje proti kvalitným a moderným službám

0
Predseda Novej Generácie Tomáš Smutný (Autor: Nová Generácia)

Dnes Radim Jančura, šéf spoločnosti RegioJet, ohlásil zrušenie vlakového spojenia Bratislava – Košice kvôli ministrovi dopravy, Jánovi Počiatkovi a praktikám ministerstva dopravy pod vedením vládnej strany SMER. Podľa Novej Generácie ide o ďalší dôkaz toho, že súčasná vláda nepomáha slovenským a zahraničným podnikateľom, ale doslova bojuje proti kvalitným a moderným službám, ktoré prináša RegioJet a ďalšie slovenské malé a stredné podniky. Ak aj pomáha, tak pomáha mecenášom SMERu a spriateleným firmám formou štátnych dotácií, či rôznych úľav.

Kvôli prvému výročiu zavedenia populistických a nezodpovedných vlakov kvázi zadarmo, ktoré zaplatí stredná vrstva zo svojich daní a aj kvôli systematicky zhoršujúcemu sa podnikateľskému prostrediu a doslova vykorisťovaniu strednej triedy, tento týždeň odovzdáme petíciu proti vlakom zadarmo ministrovi dopravy, Jánovi Počiatkovi. Petícia obsahuje viac ako 30 tisíc podpisov. Vďaka novele petičného zákona sa bude príslušný správny orgán povinne našou petíciou zaoberať.

Stále si stojíme za názorom, že akákoľvek zodpovedná vláda má ľuďom, či už podnikateľom alebo zamestnaným a nezamestnaným, vytvoriť priestor pre jednoduchšie podnikanie, zamestnanie a jednoduchší a kvalitnejší život. Nemôžeme na jednej strane dvíhať dane, šikanovať strednú vrstvu a malých, či stredných podnikateľov a na strane druhej peniaze získané od pracujúcich použiť na často až nezmyselné sociálne balíčky, ktoré slúžia len na predvolebnú kampaň. Slováci by sa nemali nechať kúpiť populistickými a nezodpovednými návrhmi, ale mali by od politikov požadovať kvalitné fungujúce inštitúcie a efektívne riadenie štátu, aby mohli žiť na skutočne európskej úrovni.

Nová Generácia nie je politická strana, ale celoslovenské združenie aktívnych, mladých ľudí, ktorým nie je ľahostajné smerovanie Slovenska. Vyjadrujú sa k aktuálnym politickým a spoločenským otázkam. Sú autormi viacerých iniciatív ako Petícia proti vlakom zadarmo, STOP provokácii Putinovho motorkárskeho gangu, boj proti korupcii a pod. Predstavitelia Novej Generácie nekandidujú za žiadnu politickú stranu.

Ďakujem.

Tomáš Smutný Predseda Novej Generácie

- Reklama -