Poliačik (SaS): Bez učiteľov vzdelávanie na Slovensku nezlepšíme

0
Martin Poliačik, poslanec za stranu Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

„Ak chceme obstáť v konkurencii s ostatnými vyspelými krajinami sveta a ak chceme, aby z našich detí vyrástli samostatní, vyrovnaní, šťastní a úspešní ľudia, musíme učiteľom vrátiť ich vážený status a spolu s nimi zo škôl urobiť miesta, kam sa deti a študenti tešia,“ hovorí pri príležitosti dnešného Dňa zdravia – Učiteľskej kvapky krvi poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre školstvo Martin Poliačik.

Poslanec dodáva, že minister školstva Juraj Draxler si asi myslel, že predvianočnou stovečkou učiteľom do volieb zatvorí ústa. Myslí si, že sa prepočítal. „Krízu v oblasti vzdelávania vníma čoraz viac ľudí. Učitelia, žiaci, rodičia aj budúci zamestnávatelia. Občianska spoločnosť sa prebudila a prostredníctvom viacerých iniciatív sa snaží na tieto problémy upozorňovať. Dnešný protest učiteľov je ďalším dôležitým krokom,“ hovorí Poliačik.

SaS vo svojom programe presadzuje odbremenenie učiteľov od zbytočnej byrokracie, väčšiu podporu pri príprave materiálov a voľbe metód učenia, viac slobody pri napĺňaní vyučovania konkrétnym obsahom a presadenie kvality ako dôležitého kritéria pri odmeňovaní. „Veríme, že do volieb dôjde k prierezovej zhode o prioritách v školstve a skončí éra nesystémových zmien, ktorých svedkami sme boli posledné roky. S kolegami z opozície už roky pracujeme na spoločnom postupe, verím, že sa pridá aj vládna strana. Dobré školstvo musí byť prioritou pre každého, bez ohľadu na stranícke tričko,“ uzatvára Poliačik.

- Reklama -