Andrej Kiska vyjadril úprimnú sústrasť Francúzsku po útokoch v Paríži

0
Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

Prezident Andrej Kiska dnes vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým po obetiach útokov, formou listu kondoloval francúzskemu prezidentovi Françoisovi Hollandovi a osobne aj francúzskemu veľvyslancovi Didierovi Lopinotovi. Pred veľvyslanectvom Francúzska v Bratislave zapálil Kiska sviečku a podpísal sa do kondolenčnej listiny.

„Som otrasený teroristickými útokmi v Paríži. Dovoľte mi vyjadriť Vám a všetkým rodinným príslušníkom obetí, ako aj francúzskemu ľudu hlbokú sústrasť. Myslíme na bolesť a utrpenie rodinných príslušníkov a blízkych nevinných obetí. Slovenská republika stojí v tejto ťažkej chvíli pri Francúzsku. Prejavy agresie a terorizmu nebudeme nikdy akceptovať. Útok na Francúzsko vnímame ako útok na nás všetkých, na naše spoločne hodnoty a na slobodu našich občanov,“ napísal Andrej Kiska francúzskemu prezidentovi Hollandovi.

Podľa prezidenta Kisku je teraz dôležité, aby sme jasne, rozhodne a s chladnou hlavou stáli za našimi hodnotami. „Teroristi zase zaútočili, aby rozosievali atmosféru strachu, chaosu a obáv. Francúzsky prezident označil tento útok za útok organizovaný teroristickou armádou zo zahraničia. Sú to tí istí ľudia, ktorí útočia na celom svete, kvôli ktorým utekajú milióny zo svojich domovov. Útočia na nevinných ľudí bez ohľadu na rasu a náboženstvo.“

Francúzsky veľvyslanec na Slovensku Didier Lopinot poďakoval za prejavenú podporu: „V takýchto tragických momentoch potrebujeme podporu a priateľstvo Slovákov. Bojujeme proti terorizmu, lebo útočí na naše hodnoty, našu demokraciu. Dnes chceme myslieť na obete, na ich bolesti. Ďakujem Slovensku za jeho priateľstvo.”

- Reklama -