SaS: Premiér Fico farbí našu budúcnosť na čierno, uprednostnil rast dlhu

0
Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

„Namiesto konsolidácie verejných financií a vytvárania rezerv sa vláda rozhodla pokračovať v politike zvyšovania verejných výdavkov bez toho, aby boli kryté dostatočnými príjmami. Vláda tiež za posledné dva roky vymenila dvoch živnostníkov za jedného úradníka. Osemnásťtisíc živnostníkov ubudlo, zatiaľ, čo 8450 úradníkov vo verejnej sfére pribudlo a naplánovaný je ich ďalší rast, tento rok o 4700,“ uvádza to v reakcii na návrh budúcoročného štátneho rozpočtu tímlíder SaS pre štíhly štát Jozef Rajtár.

Dnes je toto hazardovanie so životnou úrovňou občanov a politickou stabilitou potvrdené dvoma inštitúciami, a to Radou pre rozpočtovú zodpovednosť a Európskou komisiou. Napriek tomu, že predseda vlády Robert Fico dobre pozná dôsledky takejto politiky v prípade Grécka, sledujúc svojej osobné záujmy, dal prednosť väčšiemu zadlžovaniu.

„Volebné balíčky, ktorými sa Smer-SD snaží pred voľbami podplatiť voličov, spojené s absolútnou neschopnosťou reformovať štátnu správu a zdravotníctvo, s rozsiahlym plytvaním a tunelovaním verejných zdrojov, znamenajú pre Slovensko grécku budúcnosť,“ hovorí poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre verejné financie Eugen Jurzyca.

Vláda Roberta Fica aj v druhom volebnom období potvrdila, že nie je schopná riadiť štát tak, aby občania zvládali hospodárske krízy, ktoré prichádzajú v pravidelných cykloch, s čo najmenšími stratami. „Pri nízkom verejnom dlhu sa slovenským vládam doteraz darilo presvedčiť veriteľov, že požičané peniaze sa im vrátia. Vďaka nezodpovednej fiškálnej politike vlády Smeru-SD o tento kredit môžeme ako štát čoskoro prísť. A potom aj o relatívne pohodlie. Preto je absolútne dôležité urobiť v smerovaní štátu a jeho verejných financiách zásadný obrat. Nepremrhajme obrovskú príležitosť, ktorá príde 5. marca,“ dodáva predseda SaS Richard Sulík s tým, že strana SaS je pripravená vstúpiť do koaličnej vlády bez Smeru-SD a využiť svoj odborný potenciál v prospech Slovenska a jeho občanov. „Chceme opäť zaviesť rovnú daň a postupne ju znížiť na 15%, znížiť odvody a zrušiť daňové licencie,“ uzatvára Sulík.

- Reklama -