Pribocký (SNS): Politická reklama, alebo ozajstné vlastenectvo?

0
Jozef Pribocký (Autor: SNS)

Ľudovít Štúr obsiahol všetky zložky slovenského života od kodifikácie spisovnej slovenčiny, cez publicistiku, estetiku, až po pedagógiu. Bol aj básnikom a politikom. Politikom – vlastencom.

Prostredníctvom Ministerstva kultúry sa v priebehu roka organizujú rôzne akcie a slávnosti venované tejto spomienke. Na niektorých, pre média atraktívnejších, sa zúčastňujú aj politické špičky.

Niektorí sa stali oduševnení vlastenci narýchlo, pred voľbami. Takto hrajú na city ľudí, ukazujú sa pred televíznymi kamerami a podvedome si budujú politickú reklamu. Je smutné, že poctu Štúrovi, ale aj iným významným osobnostiam a dejateľom slovenského života, každoročne a so železnou pravidelnosťou vzdáva, aj bez mediálnej podpory, iba Slovenská národná strana, niekedy aj spoločne s účasťou Matice slovenskej.

SNS a jej presvedčení členovia nezabúdajú na odkazy našich národovcov, ktorí sa zasadili za to, aby sme my mali lepšiu budúcnosť, aby sme si my mohli žiť v blahobyte, aby sme my mali slobodu a slobodu slova. SNS s historickým odkazom, ale aj novými ideami je vzorom v tom, aby aj ostatné politické špičky a strany niesli pocit vlastenectva a hrdosti k Slovensku a slovenskému ľudu.

Vážme si naše prírodné zdroje, myslime na to, čo vybudovali naši otcovia, chráňme si naše strategické podniky, starajme sa o našich ľudí, nepredajme našu suverenitu za pár drobných a buďme vlastencami. Vlastencami nie len pred voľbami, ale v rozume a duchu po celý život. Jedine tak budú o pár storočí spomínať budúce generácie na nás, ako my teraz na Ľudovíta Štúra.

(Autor je člen Mládeže SNS.)

- Reklama -