EDS: Utečenecká kríza sa stupňuje – EÚ musí konať

0
EDS (Autor: EDS)

Nič efektívne však doteraz nebolo vykonané s cieľom zabezpečiť, aby sa EÚ dokázala vyrovnať s týmto masívnym prílivom. Spolu s našimi kolegami z ostatných európskych demokratických strán sme presvedčení, že je najvyšší čas aby sa vládni predstavitelia dohodli na európskej pohraničnej stráži, spoločnom európskom azylovom a migračnom systéme a predovšetkým na účinnej stratégii pre ukončenie krviprelievania v Sýrii. Európski demokrati na Slovensku preto EÚ vyzývajú k nasledovným urgentným krokom:

1. Spolu s medzinárodnou komunitou vyriešiť PRÍČINY MIGRÁCIE a teda ukončiť vojnu v Sýrií, začať naozaj tvrdý boj proti ISIS a skonsolidovať extrémne kritickú situáciu v štátoch a oblastiach, odkiaľ utečenci utekajú.

2. Nariadiť permanentnú stráž na vonkajších hraníc EÚ.

3. Dohodnúť sa a dať do platnosti spoločný európsky migračný a azylový program, ktorému budú podliehať všetci utečenci.

4. Vytvoriť bezpečné tábory okolo konfliktných oblastí, kde sa budú utečenci zhromažďovať a žiadať o azyl v EÚ ešte PRED ich príchodom do EÚ.

5. Zavedenie „Európskej modrej karty“ aby sa zabezpečilo, že migranti budú môcť v Európe pracovať (podobný systém ako v USA).

AK SA EÚ NEZOBUDÍ A NEZAČNE EFEKTÍVNE RIEŠIŤ TÚTO KRÍZU A HLAVNE JEJ PRÍČINY, TAK TO MÔŽE ZNAMENAŤ KONIEC SCHENGENU A EURÓPSKEJ ÚNIE, AKO JU POZNÁME.

Centrála EDS

- Reklama -