SaS: Generálny prokurátor J. Čižnár by mal v kauze Glance House zasiahnuť

0
Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár (Autor: SITA)

„Celé Slovensko predsa vie, že to bol bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka, ktorý vydal písomný súhlas s prevodom novostavby na firmy blízke svojmu kamarátovi Mariánovi Kočnerovi. Týmto krokom, ktorý šiel nad rámec jeho právomocí, poskytol právne krytie obžalovanému Svitekovi. Preto je absurdné, aby sa Trnkovo konanie riešilo len disciplinárne mimo trestného konania,“ hovorí Baránik.  

Tento prípad len potvrdzuje, že v prokuratúre aj po zvolení nového generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára vládnu nezdravé vzťahy, keď si v rámci pokrivenej kolegiality prokurátori navzájom kryjú protiprávnu činnosť.

„Na verejnú mienku a právne istoty občanov majú tieto praktiky úplne zničujúci dopad, pretože sú jasným dôkazom, že na Slovensku zákon neplatí pre každého rovnako. Vyzývame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby uplatnil svoje právomoci a zasiahol do kauzy tak, aby konanie Dobroslava Trnku bolo posudzované nezávisle od toho, že stále pôsobí na generálnej prokuratúre a má na svoje okolie a prokurátorov vplyv,“ uzatvára Baránik.   

- Reklama -