ĽS Naše Slovensko si pripomenula 200. výročie narodenia Ľudovíta Velislava Štúra

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Členovia Ľudovej strany Naše Slovensko sa 24. októbra zúčastnili na oficiálnych oslavách v jeho rodisku – v Uhrovci. Jeho pamiatku si tiež pripomenuli na cintoríne v Modre, kde je pochovaný.

V podvečerných hodinách, po zapálení sviečok vystúpil Michal Haviar (člen Bratislavského krajského klubu ĽS Naše Slovensko), ktorý prečítal životopis Ľudovíta Štúra a pripomenul aj jeho odkaz, ktorý má byť pre národ inšpiráciou, pretože aj keď sú časy ťažké, tak je stále za čo bojovať. Pri Štúrovom hrobe predniesol prejav aj Juraj Brandajský (člen Bratislavského krajského klubu ĽS Naše Slovensko), ktorý hovoril o spoločenských problémoch trápiacich vtedajšiu, ale aj dnešnú slovenskú spoločnosť. Na záver povedal niekoľko viet aj predseda Bratislavského krajského klubu Marián Chmelár.

Máme tu však aj iné smutnejšie výročie v súvislosti s Ľudovítom Štúrom a Modrou. 29. októbra, to je presne desať rokov, čo polícia zaútočila na slovenských národovcov, ktorí pod vedením Mariana Kotlebu išli na stretnutie venované spomienke na 190. výročie narodenia Ľudovíta Štúra v Modre. Bolo to prvé nezákonné rozpustenie a brutálne rozohnanie pokojného zhromaždenia od novembra 1989. Na mieste zostalo niekoľko zranených. Odvtedy ponovembrové vlády modré či červené robia všetko preto, aby hádzali Marianovi Kotlebovi polená pod nohy. Pokračuje to aj dnes, keď je Marian Kotleba županom BBSK, no napriek tomu sa nevzdáva a bojuje za práva slušných občanov SR. Včera bitý, dnes županom, neustále prenasledovaný, no budúci rok môže byť aj vďaka vám v parlamente a stúpať tak na otlaky zlodejom z mafiánskych strán.

- Reklama -