Most-Híd: Alternatíva je, ale treba o ňu zabojovať

0
MOST-HÍD (Autor: MOST-HÍD)

Vládna strana Smer podľa Bugára nedokázala počas štyroch rokov vládnutia vyriešiť základné a najzávažnejšie problémy Slovenska. „Stále vysoká nezamestnanosť, korupcia v zdravotníctve, nefungujúca justícia sú len niektoré oblasti, ktoré trápia našich občanov,“ vyhlásil na tlačovej besede Bugár. Navyše nás podľa neho vláda svojou zahraničnou politikou dostáva na okraj Európy. „Preto je potrebné, aby Slovensko zmenilo smer. K tomu je však potrebné ponúknuť dôveryhodnú a stabilnú alternatívu,“ uviedol Bugár, pričom túto alternatívu by spolu s Most-Híd mali tvoriť Sieť a KDH. Béla Bugár pripomenul, že prvýkrát pomenovali túto alternatívu už v marci, avšak doteraz nedostali od spomenutých strán pozitívnu odpoveď. „Som presvedčený, že ak by aj tieto strany vyslali signál, že chcú po voľbách spolupracovať, tak by táto alternatíva postupne naberala na sile a mohla vo voľbách prekonať Smer,“ vyjadril odhodlanie Bugár. Zároveň uviedol, že bude iniciovať stretnutia s predsedami oboch strán.

Ďalším dôvodom na zmenu je podľa podpredsedníčky Lucie Žitňanskej cielené vyvolávanie strachu a radikalizácia politických strán, ale aj spoločnosti. „Most-Híd je občianska strana, ktorá si ctí univerzálny koncept ľudských práv a extrémistickým prejavom a tendenciám hovorí jasné nie,“ pomenovala princípy, na ktorých stojí strana Lucia Žitňanská. Zároveň zdôraznila, že budúcnosť Slovenska vidí Most-Híd naďalej v spoločnej Európe. Preto je podľa nej dôležité, aby takáto alternatíva skutočne vznikla. „Dajme pravicovej alternatíve konkrétnu podobu. Možno to nie je záujmom tej-ktorej strany, ale je to v záujme Slovenska,“ vyzvala na spoluprácu ostatné strany Lucia Žitňanská.

Podpredseda strany László Solymos pripomenul, že stabilita a schopnosť spolupracovať sú veľmi dôležitými atribútmi takejto alternatívy. „Most-Híd je známy svojou ochotou spolupracovať, čo dokazuje počas celej svojej existencie,“ povedal Solymos. Zároveň dodal, že fungujúca spolupráca môže existovať len medzi programovo a hodnotovo blízkymi stranami. „Máme kvalitný program, Občiansku víziu, ktorý ponúka systémové a rozumné riešenia na najzávažnejšie problémy ľudí. Verím, že v prípade ich realizácie dokážeme zlepšiť život našich občanov,“ dodal na záver tlačovej besedy László Solymos.

- Reklama -