Procházka (SIEŤ): Ľudovíta Štúra považujem za jedného z otcov moderného Slovenska

0
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

Predseda #SIETE Radoslav Procházka si spolu s ďalšími členmi uctili v sobotu 200. výročie narodenia nášho významného jazykovedca a národného buditeľa Ľudovíta Štúra. Priamo v jeho rodisku v Uhrovci sa jeho pamiatke a odkazu poklonila i podpredsedníčka #SIETE Katarína Macháčková a primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty.

“Ľudovít Štúr je kľúčovou súčasťou našich dejín. Štúr a jeho priatelia, kolegovia a celá jeho generácia sa dala do služby národa a to je to, čo Slovensko potrebuje. #SIEŤ má vo svojich stanovách veľmi výrazné prihlásenie sa k štúrovskému odkazu, ktorý spočíva práve v slove služba,“ povedal predseda #SIETE Radoslav Procházka.

Ľudovít Štúr a úsilie celej štúrovskej generácie je kľúčovou súčasťou našich dejín. Ich zápas o slovenský jazyk, kultúru a vzdelanie bol zápasom o našu národnú dušu. Ich úsilie o politickú emancipáciu Slovenska nám dalo vlastné miesto na mape európskych národov.

Radoslav Procházka si pamiatku nášho národného buditeľa pripomína pravidelne. Narodenie Ľudovíta Štúra si v Uhrovci uctil aj pred dvoma rokmi so starostkou obce Zuzanou Máčekovou. „Ľudovíta Štúra považujem za jedného z otcov moderného Slovenska. Jazyk, kultúra a vzdelanie sú dôležitou súčasťou toho, kým sme ako národ, preto Štúrovi patrí obrovská vďaka a absolútne kľúčové miesto v našich národných dejinách,“ doplnil Procházka.

- Reklama -